problém s gpu-podivné vykreslování na lcd (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, po jedné automatické aktualizaci mně začalo zlobit zobrazování na monitoru. Například při prohlížení (rolování kolečkem na myši) webové stránky se mě obraz překresluje značně zpomaleně, jsou vidět vodorovné pruhy. Není to dáno rychlostí připojení pač mě to dělá i když chytnu za lištu jakékoliv okno a pohnu s ním. S tímhle problémem je nejspíš i spojeno to, že po té záhadné aktualizaci mě ve volbě zobrazení zůstaly jen tři možnosti změny rozlišení (předtím jich tam bylo asi šest). Nejde mě provést zpětné nastavení ovladače grafické karty ani jeho aktualizace. Mé současné rozlišení je 1024 x 768 při 60 Hz. Máte prosím někdo s tímto zkušenost? Díky za rady.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Tohle skutečně souvisí s obnovovací frekvencí - dobrý postřeh.

Podle mě se ale asi nejednalo o aktualizaci od Microsoftu - ale o nějakou aktualizaci ovladače. O jakém se bavíme pc - stolní nebo notebook?
Tuto věc může provést maximálně špatný ovladač grafické karty, a nebo spíše se přikláním k možnosti detekce monitoru, který zřejmě nyní nebude detekován jako Plug and play zařízení, ale asi jako nějaký konkrétní typ, že?

Obrázek uživatele Agip

děkuji za reakci, už se mě podařilo problém vyřešit. Našel jsem správný ovladač, nainstaloval a po následném resetu je vše v pořádku, mám opět 7 možností výběru změny rozlišení. Opravdu to vypadalo jako kdyby počítač o monitoru vůbec nevěděl a nebyla tam ani možnost úsporného režimu.