Připojení externího HDD přes USB

Koupil jsem si externí HDD Toshiba Secured. I přes to, že jsem postupoval přesně podle návodu, není zařízení plně funkční. Můj problém neřeší ani řešení problémů,
o kterých výrobce ví, že mohou nastat.

Po zapojení se na ext. HDD-u rozsvítil indikátor napájení a dat, bylo slyšet, že zařízení "pracuje", a cítit, že se zahřívá. A to je vše, co funguje.

Na monitoru se mělo zobrazit dialogové okno pro další nastavení a instalaci nástroje Nomad. To se však nestalo. Ve složce Tento počítač se měla objevit ikona zařízení. To se nestalo. Ve správci zařízení se měl ext. HDD objevit. To se nestalo. Ve správě disků se měl ext. HDD objevit. Hmm, to se nestalo. V biosu se měl ext. HDD objevit. No, tak to se také nestalo. Po restartu počítače (při zapojeném ext. HDD) se mi objevila výzva k přidání tiskárny (žádná připojená nebyla!).

Tento ext. HDD má řešeno napájení přes USB pomocí hlavního (případně i pomocného kabelu). "Pracuje" ale i bez pomocného (ale ani s pomocným se můj problém neřeší).

Systémové požadavky byly splněny.

Přiložené CD obsahovalo pouze manuál a software, jenž je možné instalovat pouze při zavádění ext. HDD, k čemuž samozřejmě nedošlo. Na stránkách výrobce žádné ovladače k tomuto produktu nejsou. A běžné ovladače by měly být součástí Windows XP.

Už mě napadá jen porucha nebo nekompabilita zařízení (o kompatibilitě zařízení se samozřejmě v běžně dostupných informacích pro zákazníky nedozvíte nic).

Děkuji za každou, zejména plodnou, radu.

Obrázek uživatele psychocowboy

mas moznost to vyzkouset v jinem pc?

Obrázek uživatele rejnock

Nekdy problem je i v usb kabelu,hlavne u externich disku.zkus si sehnat nejaky kratky usb kablik a zkus to s nim.

Obrázek uživatele Pavel_C

Zkoušel jsem to zapojit do notebooku HP Compaq a do notebooku Acer Aspire. Ani na jednom to nešlo. Vzhledem k napájení by bylo dobré to vyzkoušet na USB hubu s vlastním napájením (i když mi svítí indikátor napájení a dat i při zapojení pouze hlavního USB kabelu), ale tuto možnost nemám k dispizici a kupovat toto zařízení jen k vyzkoušení funkčnosti ext. HDD se mi zrovna nechce. Pro zjištění, zda jde o selhání zařízení nebo o jeho nekompatibilitu, by bylo vhodné to zkusit připojit k nějakému novému notebooku od Toshiby (při předpokladu, že ten by měl být zcela určitě kompatibilní; běžný uživatel/zákazník, na základě běžně dostupných informací o tomto produktu, by ale očekával mnohem větší kompatibilitu).

Délkou kabelu to asi nebude, je poměrně krátký.

Zajdu s tím k prodejci, kde jsem to koupil, aby jejich technici zjistili, čím to je, a pokud půjde o poruchu nebo výrobcem v zákazníkovi běžně dosputných informacích o produktu neuvedenou nekompatibilitu (o kompatibilitě zařízení se krom systémových požadavků nepíše ani v dokumentaci), pak to reklamuji.

I tak díky za rady.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.