Při startu se zobrazuje nabídka staršího OS (*VYŘEŠENO*)

Ahoj potřeboval bych poradit co udělat, po zapnutí PC a naběhnutí BIOSu nenaběhne hned systém, ale vyskočí mi nabídka spustit systém "Windows 7" a "Starší verze systému", ale v počítači jiná verze již není. Instaloval jsem Windows 7 Professional 64bit na jiný disk než kde jsem měl předtím XP, ale po instalaci Win7 jsem disk s XP zformátoval takže je čistý. Ta hláška mně rozčiluje, protože to prodlužuje nastartování systému. Zkoušel jem ledacos, ale nevím si s tím rady. Poraďte někdo pls.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Špatně jsi formátoval a nenaformátoval správný oddíl. Pokud máš v PC 2 disky, vždy musít ten druhý vyndat! Ideální by bylo oba disky přeformátovat znovu a nainstalovat systém znovu a načisto na jediný disk a druhý přidat a v BIOSu správně nastavit bootování z toho prvního..

Obrázek uživatele mtomas

To jsem právě nemohl protože instalační DVD Win 7 není bootovací a tak jsem to instaloval z XP. Tak nevím jestli pomůže když vyndám další disky a zas je připojím?
Mám v PC celkem 3 HDD.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Musíš si sehnat bootovací, jinak neuděláš novou instalaci, ale právě dualboot - 2 operační systémy..

Ideálně mít 4GB flashdisk (stojí 300 korun) a stáhnout si neupravenou instalačku z netu..

Obrázek uživatele mtomas

No zkusit to můžu.Jinak mi komp běží úplně v pohodě jen mně rozčiluje ta hláška před naběhnutím OS, tak jsem si myslel, že by to mohlo jít nějak odstranit. Taky se mi nechce zase instalovat všechny programy a aplikace nanovo a dělat zálohu dat. Našel jsem i návod jak to udělat z flashky tady http://www.jiribrejcha.net/2009/03/nainstalujte-si-windows-7-nebo-vista-z-usb-flash-disku/ Jo ještě jsem zapomněl podotknout, že nemůžu spustit Skype, při přihlášení se sekne počítač a musím ho restartovat. Přitom jsem si stáhnul nejnovější verzi a podle popisu by měla fungovat i v 64bit systému.

Obrázek uživatele Michal Čížek

nebo zkus vytvořit bootflešku win to flash http://www.uloz.to/8757775/win-to-flash-instalace-windows-z-usb-disku-zi...
mohla by ti stačit ta nebootovatelná placka

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To jsem si neuvědomil - instalačku stahovat nemusíš, použiješ nebootovatelnou placku a bootovatelnou flashku.. http://www.pcporadenstvi.cz/jak-nabootovat-instalovat-windows-7-z-usb-fl...

Samozřejmě, programy jako EasyBCD odstraní toto okno, ale není to čisté - já hlavně nevím, jak jsi ty systémy nainstaloval a jak moc zprasené to máš. Čistou instalací se pak vyhneš budoucím problémům..

www.PCPoradenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd také dobré vzít v úvahu..

Obrázek uživatele mtomas

Díky za pomoc, něco vyzkouším až budu mít chvíli čas a potom dám vědět.

Obrázek uživatele mtomas

Problém vyřešen, zkusil jsem nečisté Easy BCD, kterým jsem v boot menu odstranil starší verzi systému a boot menu zakázal a po restartu už mi najíždějí rovnou Win7. Moc dík za pomoc. :lol: :)) :cool:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ne že bych byl nadšený.. Přeji co nejméně chyb, vzniklých na základě této lenosti :-)