Při hraní se vypne monitor a nejspíš zamrzne pc

Dobrý den mám problém se svoji stařičkou sestavou ( ta mi na moje hry stačí)

AMD 1.8 ghz procesor
1GB ram 1000mhz
ATI HD 3650 512mb AGP 8x

Když jsem měnil svoji Geforce 6600 gt za tuto kartu myslel jsem že to pomůže, ale bohužel. Při vložení karty do pc a nainstalovaním nejnovejších ovladaču to vypadalo v pohodě. DOkonce hry jeli v pohodě, ale jednou mi z ničeho nic při hraní se vypl monitor vypsal Power save ... a vypl se obraz zvuk jel dál a pc byl nejspíš zamrznuty, protože nejel num lock apod. Pomohl jen tvrdej restart od te doby sem nainstaloval hodně ovladaču, ale problém přetrvává. Vždycky při hraní vždycky jiná doba ( 5 min nebo klidně 2 hodiny) se to stane zase a zase.

A klidně i spustím hru dostanu se do menu a zase. Zkousel jsem kartu podtaktovat apod blbiny co radí vsude ale bohuzel. Nekde jsem cetl ze za to muzou ty catalyst a že když je monitor v rozlisení 1440x900 tak to blbne, ale tím to asi nebude hru hraji na menším rozlišení a problém přetvrvává. Jinak ve windows všechno ok jen fakt vyjmečně se to staně pri stramovaní, ale to zatím jen asi jednou a byla na pozadí tuším puštěná hra.
Monitorem to nebude dělalo to i na starým 17''.
DOmníval jsem se že by za to mohl zdroj, ale 350w forton to snad utahne pro jistotu jsem odpojil Disketovku, 2 dvd mechaniky, a chladící box na boku case. Problém stále přetvrvává.

Teploty karty atd se pohybujou kolem 50 v zatezi kolem 59 C. A u her jako WoW, Battlefield 2, Call of duty 2 si nemyslím že bych dával této kartě zabrat hry hraju skoro na low radši.

Systém uz i reinstaloval a pořád to stejné kartou to nebude zkoušel ji kamarád u sebe 2 dny a uplně v pohodě.
Co se tyče Catalyst contro center nejde vubec spustit ani se mi po spuštění nezapne a novej nainstalovat nejde. Takže vypnout VPU recovery zkusit nemůžu . To je asi tak vše doufám že jsem problém popsal dobře už si fakt nevím rady a díky předem za jakoukoliv snahu pomoct vyřešit tenhle zapeklitý problem.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

při tom přeinstalování systému jsi naformátoval disk?

může být závada, pokud ne v ovladači, tak v desce nebo zdroji.. jeden z nich nemusí být schopen naplnit odběrový požadavek grafiky.. ověříš anadno - zkus jiný zdroj, nebo dej kamarádovi jak grafiku, tak zdroj.. výsledek nahlaš..

určitě poté budeme systém přeinstalovávat a formátovat přitom disk (nejlépe všecky oddíly, takže aby jsi si data natahal ke kamarádovi..

jakouže máš základní desku? přesný výrobce a model? protože jsi si jist že deska podporuje AGP 8x? jakou desku má kamarád a jaký zdroj?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[46459] hmm

Díky moc za vycerpavají odpověd, ale mám poznatek. hry uz padají jenom v menu. takže Pokud hru hraji je vše ok ale v menu je to fakt otazka par minut nez se monitor vypne :-( opravdu nechápu ví nekdo co stím ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a to formátování jsi dělal?

Obrázek uživatele Vojta_

Leoleos wrote:
DOkonce hry jeli v pohodě, ale jednou mi z ničeho nic při hraní se vypl monitor vypsal Power save ...

Měl jsem stejný problém počítač při hraní hlavně náročnějších her spadnul a na monitoru se mi napsalo power saving mode. Pomohlo mi až když jsem zapojil do GK přídavné napájení.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To Vojta: přídavné napájení je samozřejmost připojit ;)

GF6600 žádné ale nemá, tuším


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.