přestala fungovat grafika

Ahoj, poraďte prosím: přes noc mi přestala fungovat grafika. Počítač se pořád restartuje, obrazovka je černá. Do karty jde proud, větráky jí běží. Kabel i monitor jsou v pořádku. Když připojím pc na integrovanou grafiku, vše jede bez problémů. Mám Sapphire HD 7950 a zdroj Fortron AX450, 450W. Ovladače jsou aktuální, bios taky. Jinak sestava je GPU MSI, CPU i7-2600K, jeden SATA HDD a jeden SSD. Asi je moc slabý zdroj, nebo se něco stalo s grafikou (nebo možná i vir?). Nemáte prosím tušení, co konkrétně může být špatně?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, odpoj všechny disky a mechaniky, zapoj monitor do externí GK a musí být vidět start, pokud už v tuto chvíli se nic nezobrazí, překontroluj externí napájení GK, dál tu grafiku vyzkoušet v jiném PC a ve tvém silnější zdroj.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jo, zkusil jsem odpojit mechaniku a SATA disk - v tomhle zapojení to funguje. Z toho usuzuju že je opravdu problém ve výkonu (modelu) zdroje. Nemohli byste mi tedy doporučit nějaký lepší? Osvědčenou značku, spolehlivější výkon, ideálně hodit konkrétní model? Díky moc vám všem za váš čas

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud nepůjdeš časem do žravějšího hardware, nebo nebudeš taktovat, Black power 550W by byl akorát. Ale šel bych asi do Aurum 500W, eventuelně tedy Aurum 600W.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.