Přeinstalace Win XP SP2 - problém s VGA (vyřešeno)

Ahoj,

před 3mi dny jsem přeinstalovával Windows XP. Při pokusu o instalaci grafické karty Ati Radeon (tuším že 6500/5500/X5500 Series) mi vyskakuje chybová zpráva o tom, že nebyl nalezen základní ovladač VGA a že instalace proto nemůže pokračovat. Nevím, kde to VGA sehnat. Zkouším to už 2 dny na googlu a v různých forech....našel jsem zpoustu starých diskuzí s podobným problémem....ale nikdy se mi nepodařilo to VGA rozchodit :( ....ve Správci zařízení se mi navíc nezobrazuje Grafický adaptér.....jinak grafika normálně jede, je do ní zapojený monitor....jenom nejdou nainstalovat ovladače.....jsem z toho jelen, nechápu, že to může fungovat bez ovládačů....dále mám ve správci zařízení žlutý vykřičník u VIA CPU to AGP2.0/AGP3.0 Controller a u stavu tohoto zařízení je psáno, že nenalezlo dostatek prostředků a že pokud to zařízení chci používat, že musím zakázat jiné zařízení....jen nevím, které mám zakázat a navíc ani nevím, jestli tím vůbec vyřeším svůj problém :( V jednom foru psali, že se musí nainstalovat novější ovladač VIA Hyperion a že se pak Grafický adaptér ve Správci zařízení objeví....no zkoušel jsem ho nainstalovat (starší verze z DVD Computer 2007....novější jsem neuměl najít)....ale Grafický adaptér ne a ne se objevit.... :(

Prosím o pomoc, už si nevím rady :(

instalovat Windows 7 nechci jelikož mám v plánu si v budoucnu pořídit nový pc už s OEM Win 7 a nechci si ho kupovat znovu. Tento PC s Windows XP bude sloužit pro mého syna, kde bude moct hrát staré hry.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Zdravím, bylo by potřeba zjistit co je to za GK, nekde na ní určitě bude nějaký štítek. Pokud nyní běží, tak základní ovladač VGA je spuštěn, ten se nainstaluje vždy, když systém rozpozná komponentu jako GK, ale nemá k ní daný ovladač.
Ve správci zařízení, po rozkliku grafické adaptéry je nyní co?

Obrázek uživatele VENY_RICO

tak už jsem to zjistil přesně....je to: Club3D Radeon 9600 256MB (když tak odkaz: http://www.czc.cz/club3d-radeon-9600-256mb/30604/produkt) a ty Grafické adaptéry nemohu rozkliknout, protože je ve Správci zařízení nemám....vím, že tam kdysi byli, ale tu nejsou :( proto jsem si myslel, že to souvisí s tím VIA CPU to AGP2.0...

Obrázek uživatele Michal Čížek

zkus toto http://download.cnet.com/VIA-CPU-to-AGP-Controller/3001-2110_4-149719.ht...
napiš co je to přesně za board, mrknu po ovladači na tu grafiku

Obrázek uživatele VENY_RICO

moje MB je ASRock 775V88+
ovladač VIA se sice spustí, ale pak okno spadne a dál se nic neděje.

a ten ovládač od Radeon jsem už zkoušel taky a při každém pokusu o instalaci mi nakonec vyskočí okno s tímto textem: "Setup was unable to complete the installation. Try to setup your display adapter with a standard VGA driver before running setup."

vlastním obě originál cd jak od MB tak od grafiky, instalaci jsem zkoušel hnedka poprvé....výsledek je vždy stejný, i když zkusím jiný ovladač stažený z internetu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

asi si budeš muset přečíst manál od desky, jsou tam prý jumpery, kterýma se nastavuje GK, jestli na AGI bo AGP slot, ale jestli to běželo tak se asi jumperovat nemusí. Ve správci zařízení je nyní nějaký nenainstalovaný HW? Dokud se ti tam nezobrazí grafický adaptér, tak tu ATInu nenainstaluješ.

Obrázek uživatele VENY_RICO

Nakonec jsem se po pár marných pokusech obrátil na kamaráda, který se mi pomocí TeamVieveru přehraboval pár hodin v pc.....nakonec jeho závěr byl, že bych měl zkusit odpojit 2 RAM paměti o velikosti 512MB a pak normálně nainstalovat ovladač. Také mi tam překontroloval všechny ovládače a tuším, že některé z nich smazal, čímž pravděpodobně asi uvolnil to místo pro načtení AGP....přesně netuším....na své sestavě jsem měl původně 2x 512 DDR400 a nedávno ještě před přeinstalací jsem místo ních zapíchnul nové 2x 1024 RAM. a do vedlejších slotů jsem píchnul ty staré, abych dosáhnul celkové kapacity 3GB RAM.....udělal jsem vše, co mi poradil.....najednou VIA to CPU přestala ukazovat žlutý vykřičník a objevila se i položka Grafické adaptéry a v ní moje grafika :) konec dobrý všechno dobré....díky za ochotu a snad to někdy někomu pomůže, až bude mít podobný problém a bude zkoušet štěstí na různých fórech a googlu :)

nevím jak přesně označit, že je příspěvek vyřešen....tak mě prosím omluvte

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak takovou desku jsem nikdy neměl a odebráním RAM zviditelnit GK :-D je dobrý, co to udělá, když tam nyní vrátíš ty 3GB RAM jsi nezkoušel?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.