Přehřívání procesoru u ntb.

Dobrý den

Chtěl bych se zeptat a poradit, co udělat, když se mému známému zahřívá na ntb procesor. Poslal jsem mu odkaz na CoreTemp a Aidu64, aby změřil teploty při vyzížení a v klidu. V klidu měl cca 65 stupňů a při vytížení mezi 85 - 90 stupňů, což se mně osobně zdá na procesor příliš. Například u hraní WoW měl 1 fps a ntb hučel strašně nahlas díky obrovské teplotě procáku. Hdd jsme testovali a taky uspěl dle hdtune.
Grafika se při delším hraní dostala asi k 72 stupňům, což je provozní teplota.
Při hraní diabla 3 měl ale " jen " 75 - 80 stupňů na procesoru, ale i přesto sem píšu.
Jeho PC sestavu posílám v přiloženém textovém souboru.

Odkaz zde: http://www.edisk.cz/stahni/58299/DxDiag.txt_32.35KB.html

Děkuji Vám za brzkou odpověď a případně nějaký typ, čím takové teplotě zamezit.
Napadla nás chladící podložka a nebo servis :X
( ntb si netroufne otevřít, aby profoukal ventilátory atd od prachu, protože to má jiný šroubky, na který mu nepasuje šroubovák )

Ještě jednou děkuji předem, Poláček Zd.

Obrázek uživatele sasha.cz

Ahoj, tak pokuď je teplota v klidu 65 stupňů, je to hodně, pokuď tedy ntb není někde na peřině. Chladící podložku bych vyzkoušel, podle mě bude potřeba přepastovat procesor. Jestli je ještě ntb v záruce, je to důvod k reklamaci....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jo, přehřívání je pro HP poslední dobou typický... První co by chtělo rozebrat části, které jdou bez porušení záruky (tohle už jí stejně nemá, tipuji), a vyčistit chladič (tu žebrovanou část) pořádnym profouknutim ven... Ideálně taky přepastovat procesor a grafiku (ta je na tom teplotně dobře, ale chladič je společný a odejmutím je potřeba vyměnit pasty všude)... NTB je pořádně horký v místě výdechu chlazení, nebo je vlažný a přesto má procesor 90°C? Pokud druhé, tak je to špatná stará pasta.. Pokud je horký, tak je to prachem ucpané chlazení...

Obrázek uživatele Z.Polacek

máš pravdu, ntb je už po záruce. Má ho cca 3 roky. Přímo vařící je to v místě výdechu toho chlazení. Takže pokud tomu dobře rozumím, má nejspíš prachem ucpané chlazení procáku... No, právě mi odepsal na skype, že to zkusí rozdělat a profoukat to žebrování u procesoru a zrovna kompletně celý ntb. Tak uvidíme, co to udělá. Jo a mám vzkázat, že nemá HP ale MaC.
A ještě poslední dotaz.... chladící podložku k jeho 13ti palcovému ntb asi nebude od věci koupit že?
Případně, máte - li nějakej typ nebo alespoň standart, tak zkuste něco doporučit.
Já osobně ntb nemám, tak nevím, co to vyžaduje a tak :)
Děkuji předem za pomoc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Škoda že dosrali edisk jak mohli, jde stáhnout 1 denně free a registrovat se nebudu a platit už vůbec ne... Mám ale pocit, že jsem v tom dxdiagu četl něco HP... Že bych se přehlédl?

Obrázek uživatele Z.Polacek

je to možný :D ten textovej soubor mi nejde uploadnout tady k příspěvku, tak jsem to musel vyřešit přes ten edisk... no, ať je to cokoliv, stejně to má problém s přehříváním procesoru. Kámoš se rozhodl, že koupí chladící podložku a pokusí se sehnat šroubovák na rozmontování toho ntb a pak to profouká, pročistí atd a mělo by to být ok :) Já se právě obával, že tam bude nutná výměna především té pasty... no vypadá to, že ne :) přece jen, ntb nemá dlouho a je to vařící, tak tím spíš je to ucpaný no. Uvidím, co mi napíše v nejbližší době. Zatím jste nám moc pomohli a jak mi řekne, co s tím udělám, určitě dám vědět. :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak po 3 letech ta pasta určitě notebooku neuškodí, stojí stovku a chce to jen šikovnost.. Nejdřív ať to vyčistí a přepastuje, pak ať straší s podložkou..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.