přehřívání PC po upgrade na win10

Dobrý den, nedávno jsem upgradoval win7 na win 10 a včera jsem zaznamenal dvakrát přehřátí PC. Dvakrát se mi sám od sebe restartoval, nainstaloval jsem si speedfan a ejhle, byli vysoké teploty, myslel jsem, že je to horkem, ale dnes je normální teplota ,,vzduchu,, a počítač jsem nechal otevřený aby lépe chladil. Zatím se extra nepřehřál, ale pořád se hřeje hodně, mohli byste mi někdo poradit jaká by mohla být příčina ? PC je 5 let. stary a je v tom jen nový zdroj a grafická karta.

Obrázek uživatele Michal178

Tady je ještě při zapnutí více věcí.,

Obrázek uživatele Stiletos

Napiš komplet HW co máš,když si to tak horlivě stahoval tak musíš taky stáhnout ovladače k HW jestli teda vůbec nějaký jsou pro W10...(Speed Fan ukazuje kraviny)

Obrázek uživatele Michal178

No mě zatím kraviny neukazoval.
Nic méně vypadá to že už to jde lp, jelikož poprvé jsem udělal jen upgrade ale včera jsem to přeinstaloval a udělal čisotu instalaci a zatím je to asi lepsí.
Jinak mám Hp intel core i5, myslím že je to 4jadro.
Grafika: Nvidia geforce gtx 750 a základní deska a už se ani nevyrábí alej e od msi

Obrázek uživatele Stiletos

Je fuk že je ta MB stará otázka jestli má ovladače pro W10 to snad víš ne když si dělal komplet instalaci.

Obrázek uživatele Michal178

Jo to má, teď už jo, občas zaregistruji že ten výkon kolísá ale už to není takový jako před tím, no jinak, doporučil bys mi nějaký dobrý program na měření teploty?

Obrázek uživatele Stiletos

Teploty ukazuje správně akorát bios ,já používám na dvou Pc Aidu no na jednom ca správně asi, ovšem na druhým mám u CPU 22C což je hovadina ikdyž je chlazenej luxusně,MSI Afterburner bych bral jako důvěryhodnej,jinak dosti lidem Speedfan ukazoval nesmysly buď strašně nízký nebo extrémě vysoký že by se Pc dávno vypnul ,mě pro změnu nejede ani na jednom pc takže ty softy jsou OK třeba na přehled HW,ale ukazujou si co chtěj,ještě máš třeba HWInfo to bude v bleděmodrém. :-)

Obrázek uživatele Michal178

Jo tak, no mě to při zapnutí ukazovalo cc 35-40 stupnů a když se to prihrivalo tak splhalo do 60-70.

Obrázek uživatele Stiletos

No těch 70C je u Intelu už hodně ,ale kdyby se ti přehříval tak ti bude blbnout /padat systém takže bych to neřešil,taky záleží na chlazení CPU/case jestli máš box chladič atd,dost lidí nemá v Case jedinej ventilátor nebo maj na blbím místě vpředu case a vzádu nic a pak jsou teploty všelijaký. :-)

Obrázek uživatele Michal178

Však to mě právě systém při přehřátí několikrát spadl, tím myslím že se mi buď vypne nebo někdy jen restartuje, při hraní se mi stalo že se z ničeho nic dvakrát restartoval. ://
Nevím co máš na mysli, ale mám vzadu zdroj s ventilátorem, uprostřed skříně mám grafiku a s jejím chlazení které je směrem nahoru a pod grafikou je ještě ventilátor směřovaný bokem. Viz odkaz s fotem.
PS: Foto má hodně MB tak to posílám v jednom odkazu

link: http://leteckaposta.cz/830149033

Obrázek uživatele Stiletos

Jo vzádu ventilátor máš takže Ok ten na CPU je nějak šejdrem ne?Takhle je správně chlazená case.Jinak teplota 70C není ještě na pád systému,to ti padalo i na W7?Stáhni Aidu/HWInfo třeba a napiš co máš přesně za MB/HW to vypadá na starou kisnu DDR2 a pochybuju že podporuje W10.

Obrázek uživatele Michal178

Ne na win 7 to nepadalo a podporuje to win10 neboj, to mám ověřený.
Mám tam ddr3 a gddr5. A co se týče otho větráku, tak není, takhle byl od koupě PC.
Te´d je to v pořádku, možná to dělal ten upgrade, protože od té doby co jsem udělal čistou instalaci systemu win10, tak už to jde normálně :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Máš nějaký ánung jaké byly teploty na Win7? Protože jako CPU do 70°C v zátěži je naprosto v pohodě, prakticky je to provozní teplota. Kort pokud tam nemáš žádný spešl chladič.
U většiny součástek je vypínací teplota přes 90°C. Spíš se podivej jestli něné někde vyteklý kondík - zejména na levných základních deskách...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.