přehřívání pc a náhlé vypnutí

přeji všem dobrý den
mám menší problém s přehříváním pc.
když jsem pouze na netu,mám puštěné písně a nebo prohlížím fotografie teplota procesoru se pohybuje okolo 37C,ALE jakmyle spustím hru nebo online film na netu teplota začne narůstat..Teplota narůstá do 75C což je většinou za 15-20 minut při této zátěži.Poté se pc vypne.Tento problém jsem zatím řesil v biosu snizovaním procesoru. teplota se ustálila mohl jsem hrát konvertovat filmy a podobně bez vypnutí pc ale za pár dnů tento problém nastal znovu. doufám že mi poradíte jak tento problém řešit.
Předem Děkuji a přeji příjemný zbytek dne.

Obrázek uživatele Peca

Takže o jak staré PC jde? Je skládané či koupené jako hotová sestava?
Jak dlouho to dělá? Dříve to nedělal?
O jaký procesor se jedná?
Kdy jste naposled měl PC rozdělané?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

možné příčiny? nefunkční ventilátor na chladiči CPU (procesoru), chladič ucpaný prachem, pasta pod chladičem odpálená..

Obrázek uživatele hawkboy

pc je staré zhruba rok. úplně rozdělaný nikdy nebyl tedy od té doby co ho vlastním jen kdyz jsem ho čistil tak jsem nějaké komponenty dával pryč abych ho mohl dobře vyčistit. Zapoměl jsem podotknout ze mám kase otevřen z pravé strany ,když nebyl výpínal jse stále.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

je možné umístit fotky vnitřku počíteče? zejmína chladičů? nemusí se jednat jen o teplotu procesoru - ta je v rámci ožností, záleží na kolik je v BIOSu nastavena kritická hodnota..

jinak sahni rukou na chladiče - pokud se o ně nespálíš, tak bude problém v pastě, pokud ano, problém bude v čistotě chladičů, nebo nepřístupu vzduchu k nim.. pokud tedy do skříně budeš hnít třeba fénem studený vzduch, pc "vydrží" déle?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.