Přehřívání ATI Radeon 1650

Mám problém s grafickou kartou ATI Radeon 1650, poslední dobou při hraní her se dost často po chvilce ozve pípnutí a na ploše windows se zobrazí upozornění, že teplota grafické karty je příliš vysoká:-( dříve to nedělalo. Grafická karta má svůj externí větrák, který jsem i vyčistil, ale nepomohlo to. Trošku pomůže odejmutí krytu casu počítače, pípnutí tak nastane za delší dobu (cca 10minut). Prosím o nějaký nápad co s tím. Díkec

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

sáhni na ten chladič grafiky (to kovové žebrování) - je na dotek opravdu horké? pokud ano, tak poteřbuješ na něj dostat více studeného vzduchu, větrák do bočnice či tak něco.. pokud je studený nazvdory teplotě grafiky, vypadá to na spálenou pastu pod ním, která bude potřeba vyměnit..

Obrázek uživatele Peca

Vzhledem ke stáří karty je to s tou pastou dost pravděpodobné. A ten větrák na kartě jede? Nestačí vyčistit jenom větrák, chce to i vyfoukat pořádně ten pasiv co je pod ním.

Obrázek uživatele Klein

Tak to žebrování je na dotyk teplé, ale dají se na tom udržet prsty, zas tak horké mi to neprišlo (sahal jsem na kraj, kde není žebrování překryté reklamním plechem). Pokud by to bylo tou pastou, jakým způsobem se to dá spravit? Jinak větrák je funkční.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

záleží jakou máš kartu přesně, jaký má chladič - většinou je přišroubovaný - sundáš ho, koupíš za 120 novou pastu Arctic Cooling MX-2, dáš bobeček na čip a na paměti, které předtím očistíš uchošťourem a technickým benzinem, přiložíš chladič a už s ním nepohneš, našroubuješ a hotovo..

teplé.. stáhni si nějakej program - MSi Afterburner - a sleduj graf teploty - kolik ukazuje MSiA? odpovídá tomu teplota na dotek? pokud ne, je to jasně pasta..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.