přechod z jednoho hdd na druhý

Přidal jsem druhý HD do PC,ale nemám k němu cd.Nainstaloval jsem jej a z primárního jsem naklonoval kompletní soft včetně OS a potřeboval bych změnit primár z HDS 722580VLAT20 na druhý HITASCHI HDP 7205050GLA36 SCSI.Každý z nich je na samostatném vláknu.Při pokusu nabootovat ho jako primár se stále vrací k původnímu HD

Obrázek uživatele TheALuminium

Jak je máte zapojené k základní desce a jakým softwarem jste dělal image disku?

Obrázek uživatele rotto

Primár na desku a sekundár přes Controller card 2x SATA,2xIDE,každé semostatně napájené a pro image jsem použil Acronis True image home.

Obrázek uživatele TheALuminium

Takže první je typu IDE a druhý typu SATA? Jestli ano tak se to bude trochu prát mezi sebou. Acronis je dobrý program, měl by i zavést MBR. Dále pak v BIOSu se dá nastavit priorita bootování určitému HDD.

Obrázek uživatele rotto

Takže to zkusím v BIOSu.Dám vědět jak jsem dopadl.

Obrázek uživatele rotto
[37411] tak ...

tak jsem to zkusil,ale buď dělám něco špatně já nebo pc.Stále mi nejde nekonfigurovat v BIOSu druhý HD jako primární.Najedu do nastavení,nastavím a nic.Pokud změním při startu,tak najde nový hardware a chce to restart,po restartu jsem tam,kde jsem byl předtím.

Obrázek uživatele TheALuminium

Pokud jsem to dobře pochopil, tak když to nastavíte a uložíte, poté restartujete a podíváte se znovu do BIOSu tak to není nastavené? V tom případě by to chtělo koupit novou baterku pro napájení CMOS paměti. Pokud se to ale v BIOSu nechce nastavit, tak bude celkem problém. Možná bych zkusil přehrát BIOS novějším, nebo bych IDE disk odstavil a pracoval jen se Satovým. Zatím mě nic jiného nenapadá, snad se ostatní zapojí do diskuze.

Obrázek uživatele rotto

Zkusím ještě pár triků a něco se mi teď líhne z hlavy a pokud to nepomůže,tak se bude odpojovat i když jsem si to nechával jako poslední možnost.
Díky za snahu a ochotu.

Obrázek uživatele tatik

A když naběhne systém, IDE je jako C: a SATA jako D: . Zkoušel jste změnit označení jednotek.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

To je to,co se mi líhlo v hlavě a zítra na to nasběhnu.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.