potíže při zapojení SATA HDD

Mám takovej menší problém. koupil jsem si druhej HDD a chtěl jsem ho zapojit (oba HDD mám na SATA + mechaniku taky na SATA) takže master / slave řešit nemusím že ne? . Zapojil jsem, zapnul, ale z neznámého důvodu mi nenaběhne ani monitor, je v powersaving modu, jako když je PC vypnutej(s rozdílem že uvnitř vše běží), tímpádem se nedostanu do BIOSu a ani mito nemůže nahlásit žádnou chybu. Ze speakeru mi nic nepípá jako že by něco bylo špatně zapojený a že by nemohl načíst API. pouze jsem před zapojením novýho HDD vypojil čtečku karet(štvala mě), ale to by nijak vadit nemělo ne? zdroj mám 500W, tak si nemyslím že by neměl štávu. Když jsem to dal vše do původního stavu(kromě tý čtečky, ta zůstala odpojená) tak to už ani tak nenaběhlo. fakt nevím co mám špatně, nebo co se mohlo pokazilo. Čekal jsem vše možný jen ne tohle. jestli mi někdo poradí tak budu rád.

Obrázek uživatele tatik

Ad master/slave
tento problém u SATA neřešíte
Ad jumpery
Ano můžete tento problém řešit. Jedná se o přepínání rychlosti. Někdy (u starších desek) je třeba disk přepnout na nižší rychlost, aby byl disk viděn.
Ad o dál?
Zkuste vytáhnout baterku a chvíli počkat, jestli se nezresetuje BIOS a počítač se nerozjede.

Obrázek uživatele riper

tohle jsem trochu nepobral. zatim nemám problém s tím, že ho nevidím, ale s tím že mi vůbec nenaskočí obraz :-( i když to vypadá, že uvnitř vše běží v pořádku,i ty disky se snad točej (teda aspoň to tak vypadá). a baterku jsem taky vytahoval a beze změny.

Obrázek uživatele TheALuminium

No bohužel budete muset zkusit jiný monitor, případně jinou grafikou kartu. Tady se nedá moc co řešit. Zdroj běží, pokud jak píšete vše v PC běží, takže ten bych nechal až na konec. Může to být také deskou, ale tu bych nechal též na později. CPU tím to na 99.9% nebývá. Rozhodně teď PC zkoušejte bez HDD a mechanik, s jednou operační pamětí, prostě s minimální zátěží.

Obrázek uživatele riper

díky moc hold to zkusím postupně povyměňovat.

Obrázek uživatele TheALuminium

Zkuste a napište jak jste dopadl.

Obrázek uživatele riper

:-) napišu jen ještě někde musím splašit nějakou GF a monitor :))

Obrázek uživatele riper

tak já teda nevím :)) začínám si silně myslet že počítače mají svojí hlavu:)) už jsem to zapnul a nejsem si vědom, že bych od minulích nesčetných pokusů něco změnil:-) tentokrát ho ale pro změnu nevidím v "tento počítač" ale BIOS, Everest a správce zařízení ho detekují a průvodce přidáním HW hlásí, že pracuje správně:)) no aspoň něco:)) teď bych ho rád ještě používal a využíval:-)

Obrázek uživatele Honza

Tak zkuste jestli je disk přístupný třeba z total commanderu.... jestli ho vidí...

Obrázek uživatele riper

ne ne ten o něm neví a nenabízí mi ho.

Obrázek uživatele tatik

A když jej třeba správce nebo Everest našli, našli i správnou velikost?

Obrázek uživatele riper

no ve správci zařízení ukazuje to samí co u toho funkčního. Everest mi píše "název disku (931 GB, IDE)" nevím proč IDE když je zapojený přes SATA-II. u toho funkčního mi píše správně SATA-II a navíc ješte rychlost ploten. Ale chystám se tam nainstalovat WIN 7 , tak snad to pomůže.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.