Pomoc :( Po použití programu na správu disků se nezapne PC

Zdravím všechny. Píšu z jiného PC, protože můj se nenabootuje vzhledem k tomu, co se stalo včera. Na svém PC mám HDD 160 GB, rozdělený do dvou oddílů. První má asi 137 GB, mám na něm všechna data i OS. Druhý oddíl, 15 GB, se vytvořil záhadným způsobem, když jsem si jednou reinstalovával OS - je na něm nahraný pouze další operační systém. Vzhledem k tomu, že už ale OS mám na té větší části (při startu PC se mi vždycky ukázala nabídka, jaký operační systém mám zvolit a možnosti byly buď Windows 7 a nebo Windows 7, prostě jsem měl dva OS v jednom PC, tak jsem se rozhodl zbavit se jednoho z nich), tak jsem se rozhodl ten menší oddíl naformátovat a sjednotit oddíly dohromady do jednoho disku (160 GB). Použil jsem známý program Acronis Disk Director, určený pro správu disků. Po instalaci jsem program spustil a rozhodl jsem se, že před sloučením zformátuji ten menší disk. Zvolil jsem tedy možnost "format" a zobrazilo se okénko, že se PC musí restartovat - dal jsem OK. Takže PC se znova zapl, ale už se nenabootoval, teď vždy, když zapnu PC, tak se dostanu pouze sem a dál mě to nepustí: (nechal jsem to běžet i 30 minut a pak i celou noc a furt stejné)

http://imageshack.us/photo/my-images/207/cimg1055.jpg/

Akorát se po minutě ta "pomlčka" přesune dolů.

http://imageshack.us/photo/my-images/715/cimg1056v.jpg/

Jinak to "boot from CD" se mi zobrazovalo při startu vždy - pokaždé jen stačilo počkat cca 20 sekund a už mi naběhla normálně volba OS. I přes to jsem ale zkoušel v BIOSu nastavit boot z HDD, ale to bylo taktéž k ničemu.

Když vložím do mechaniky sytémové CD nebo DVD s Windows Vista, nic se nestane, furt to "zamrzne" na tom stejném místě.

Děkuji všem za případnou pomoc.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, nyní ti to už nenabídne výběr těch dvou W7? Dual boot byl zapsán nejspíš na tom systému, který jsi smazal. Nyní se projevuje nastavení biosu pro nabootování z CD, instalační DVD je originál? v tomto kroku to musí z placky nabootovat. Budeš muset udělat opravnou instalaci.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj, nyní už mi to nenabídne možnost výběru ze dvou OS. Instalační DVD originální není, avšak nikdy jsem neměl problém s instalací OS přes kopie.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Nejspíš nějaké bootovací zbytky na disku, měl bys disk připojit do jiného funkčního PC, zazálohovat důležitá data a pak disk komplet zformátovat. Nejdřív odpoj disk a zkus nabootovat tu instalačku bez disku, jestli se chytne.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Plus nastavit na primární pozici bootu hdd, aby to při každém zaínání neotravovalo zbytečně mechaniku - pak ráda po 2 letech služby odejde, i když se na ní ani nevypalovalo...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.