POMOC mám problém se základní deskou

Zdravím všechny,snad bude někdo schopný poradit,jak vyřešit problém se základní deskou :-( Mám desku od Gigabytu GA-7N400 je to starší deska,na socket A(462),po připojení všech komponent deska naběhne,ale vypadá to,že nepřihlásí klávesnici ani myš,neví zda je problém s PS2 portem,ale deska načte ramky i procesor a čeká na nabootování,poté se vypne monitor a je konec,musí se vypnout PC a vše se opakuje,problém je,že se nemohu dostat do BIOSU ani dát recovery bios atd,zkrátka klávesnice se nehlásí a nereaguje.Nevíte někdo čím to může být způsobeno?Já už si nevím rady,vyměnil jsem ram,procesor hdd,grafiku.Díky ONDRAS(von.ondras@seznam.cz)

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1672&ProductName=GA-7N400[/b]

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

čau, to může bejt klidně vadou desky.. zkus resetnout bios pomocí vyndání baterky.. když nebootuje, tak může být chyba na desce nebo na disku.. vibruje a vrší disk při zapínání počítače??

Obrázek uživatele Jiří Moos

Pokud je chybný disk tak zkus nabootovat LIVE CD a pokusit se něco z dat zachránit.
Pokud je chybná základní deska tak to už je problém větší.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tohle vypadá na poškozený jižní můstek, anebo super I/O.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

BIOS resetovat jsem zkoušel,vyndal jsem baterii cca na minutumcož by mělo stačit na reset,a zhruba na 10 min. pro clear cmos,dle manuálu,tím se ale nic beřeší,disk beží v poho i na jinem pc,tak v tom háček nebudu.Viděl bych to asi na vadu desky,jak psal Alluminium,teď je otázkou,zda se s tím dá nco dělat.LIVE system mám knoppix,mohu ozkoušet.Nejvíce mě dostává,ze se nehlásí klávesnice a tím pádem se nedostanu do BIOSu.Díky za rady,možná bude nejlepší poohlédnout se po nové desce,ale té staré je mi líto :-( Další nápady rád uvítám

Obrázek uživatele tatik

a co připojit myš a klávesnici k USB?

Obrázek uživatele TheALuminium

To je právě otázka, pokud jsou poškozeny ty čipy, které jsem popsal, tak žádný externí HW s počítačem komunikovat nebude.

Obrázek uživatele chomin

presne tak!
sbernice jako PCI, USB, PS2 atd. jsou zapojeny do jizniho mustku, ktery muze byt od severniho mustku a tim padem i procesoru odvareny nebo bohaproste spatne naswitchovany (kdysi se to alespon pres jumpery resilo).

pokud mate manual k desce, zkuste se podivat na switchovani, jestli to nejak muzete ovlivnit. je mozne, ale malo pravdepodobne, ze je spatna klavesnice i mys (ale clovek nikdy nevi, takze byste mohl zkusit zapojit jinou, funkcni klavesnici a mys). jinak pokud je spatne spojeni north a south bridge, tak je to bohuzel na reklamaci (jestli je jeste deska v zaruce). ;-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.