pokažený HDD? (*VYŘEŠENO*)

Zdarte, kámoška si nedávno nechala poskládat PC. Asi 14 dní jelo v pohodě, ale teď po zapnutí napíše Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key. V BIOSu není HDD detekován, chtěli jsme opravit Windows z instalačního DVD, ale instalátor nenašel žádný disk. Zkoušeli jsme přepojovat i na jiný kabel a do jiného SATA slotu, ale nic. PC je 14 dní staré, takže v záruce. A protože není plombované, můžeme špatný komponent vymontovat (s prodejcem je to domluvené), jenom bych chtěl vědět, jestli je fakt mrtvý HDD nebo něco jiného.

Jinak PC je:
ASUS M4A77TD
AMD Athlon II X4 640
HDD: WD Caviar Black 750 GB
GPU: ATI Sapphire Radeon 6750 Vapor-X
Zdroj: Fortron Black Power 450 W
OS: Win 7 HP x64

Díky

Obrázek uživatele Michal Čížek

ahoj, zkontroluj pořádné dosednutí kabelů v HDD i desce, ale takto to opravdu vypadá na HDD. Pro 100% jistotu by chtělo HDD vyzkoušet v jiném PC.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

HDD se slyšitelně roztočí, jdou z něj vibrace?

Obrázek uživatele CZELLO

vypadá že se roztočí, ale nic nedělá, až tak za minutu v něm tak nějak zapíská a vydá zvuk jakoby se zasekl, ale točí se dál.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To je velice subjektivní popis, seek disku a zaparkování čtecí hlavičky jde blbě popsat, ale je možné, že se jedná o toto.. Každopádně zkusit v jiném PC je asi jediná cesta..

Obrázek uživatele CZELLO

dneska šel do prodejny na vyzkoušení, pokud jim tam nepůjde, tak ho vymění přímo na místě za nový, pokud půjde, tak tam dotáhnem celé PC. Jinak s káblíkama a slotama sme zkoušeli všecko možné, zacvakly se pokaždé dobře.

Obrázek uživatele CZELLO

tak je mrtvý, v prodejně jim taky nešel. Výměna za nový.

Obrázek uživatele Michal Čížek

No stane se, prostě výrobní vada.