podpora grafickej karty (*VYŘEŠENO*)

zdravim, mam taky problem, mam pc so základnou doskou Foxconn A74MX series a chcel by som si kupit novu grafiku 9600GT alebo 4850 ku len neviem ci mi pojdu na tejto doske. na stránke foxconn som nenasiel nic o tejto doske ani ci podporuje tieto grafiky . dík za pomoc

Obrázek uživatele kristib07

nasiel som na foxconn stránke support list ale nikde som nenasiel zebi podporovala tieto grafiky, ale potom ma napadlo ze som mal na tejto doske radeon x1950pro a isla mi v pohode aj ked neni na tom zozname podporovanych grafik. co si otom myslite? prosim poradte.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, deska má PCIe slot, takže si tam můžeš dát absolutně jakoukoliv grafiku určenou pro PCIe 16 2.0 verze.. :) takže vlastně cokoliv.. doporučuju tu Radeonku, ale záleží, jaký máš osazený procík a ramky a zdroj.. aby to mělo smysl dávat tak výkonnou grafiku.. učel také rhaje velkou roli..

Obrázek uživatele kristib07

no dík toto som potreboval pocut, urcite sa ta grafika oplati, procak mam athlon x2 5000+, 4gb ddr2, 400w zdroj, akurat tak neviem ci mi to utiahne zdroj alebo hej? dík za odpoved

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, záleží, co je to za zdroj :) ne všechny 400W zdroje jsou dostatečně kvalitní.. a vcelku je to i dost natěsno.. 400W na výjkonnou grafiku a dvojjádrový procík je málo.. záleží, kolik máš disků, mechanik větráků atd..

Obrázek uživatele kristib07

no zdroj mam obycejny ne znackovy, disk mam jeden 250gigový, 1 mechaniku a vetraky iba základne ktore tam boli.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, kdybys měl třeba Fortrona, tak ybch se nebál, ten opravdu těch 400W dá, ale jesi máš EuroCase a podobné, tak sir aději kup nový, už v zámů životnosti komponent - EC ti všechno odpálí, a kor když ho bdeuš přetěžovat.. kup si Fortron Blue Storm II 500W, pokud hodláš pozěji upgradovat, pokud ne, 400W postačí :)

Obrázek uživatele kristib07

a stacil by napriklad tento: Chicony PSU-E 400W ATX 120mm za 800,- ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, tak to si myslim, že i ten EuroCase by byl lepší :D
hele, ono musíš to brát takhle - kvalitní 400W zdroj je někde kolem cca 1300 a víc.. kvalitních 500W stojí přes 1500.. jestli chceš, aby ti to vydrželo, a jakože na lepší grafiku a procík by to asi bylo dobré, tak do toho investuj! nehledě an to, že zdroj (ten 500W) můžeš použít i po ugradu - jen vyhodíš nedostačující desku a procík a jedeš dál..

Obrázek uživatele kristib07

jo mas pravdu oplati sa investovat do drahsieho a kvalitnejsieho kupim daki fortron 400W dík za radu

Obrázek uživatele kristib07

mal by som este jednu otazku ak si chcem kupit geforce 9600GT , (dostal by som ju za smiesny peniaz:)), tak by som potreboval tiez ten zdroj 500watoví alebo mi na tuto kartu staci 400w . dakujem

Obrázek uživatele Peca

400W stačí (kvalitní) - odběr bude tak něco kolem 300W