podivné připojení

Zdravím,
Mám mezi dvěma domy síť wifi (cca 400m). Doma mám přes ADSL připojený internet. Používám D-link 684 a anténu Yagi v tubusu. Na druhý straně je AP Straight GWP207. Doma všechno chodí jak má, rychlost je cca 1,6 Mb. Na druhý straně jsou Visty a rychlost cca 1,3 Mb, na mail se dostanu, ale některý stránky jako například Slunečnice mi to vůbec nezobrazí a vyskočí hláška, že nejsem připojenej k internetu. Nejsem v oblasti sítí moc vzdělanej, tak prosím o pomoc. Myslel jsem si že když je rychlost takhle vysoká tak nenjni žádnej problém a tímhle jsem zklamanej.
Je možný, že je špatná polarizace? Vlčák 8-)

Obrázek uživatele tatik

Záleží na dosahu a viditelnosti. Přes kolik zdí signál jde, zarušení, stromy a pod.
Rychlost nehraje až takovou roli. Samozřejmě, že se zvýšeným rušením rychlost klesá, ale důležitější je dosah. Máte uveden na komponentech dosah?

Obrázek uživatele vlk314

Antena u mě doma je na střeše, a ta AP na druhém domě taky. Viditelnost je dobrá. Na anteně doma 14,5dBi, na druhém domě má antena zisk 12dBi. Když je tedy rychlost vysoká je rušení malé? Zkoušel jsem rychlost testovat na rychlost.cz Webová odezva a stabilita byly 0.

Obrázek uživatele tatik

Rychlost a rušení platí naopak. Čím je větší zarušení, tím je nižší rychlost. Naopak to neplatí. Nejlepší bude když z dokumentace k zařízení vyčtete dosah.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.