Po zapnutí PC černá obrazovka občas BIOS (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, prosím o radu. Problém začal, když mi kamarád při přidávání RAM zničil základní desku. Dal tam jinou a vše bylo ok. Po pár dnech win nenaběhly a PC chtělo něco bootovat a win naběhly až při restartu. Bylo mi řečeno ať se podívám na jumper, ať ho vydělám. Jumper jsem vydělala a win startovaly normálně, ale za pár minut při zálohování dat se mi PC zasekl, při restartu mi nenaběhlo nic, jen černá obrazovka. Občas při zapnutí se mi objeví BIOS. Co dělat???Děkuji za radu.sisi

Edit by Honza: PDSS

Obrázek uživatele Honza

Dobrý den,
jak se dá zničit přidáním ramek deska ? A co znamená pojem "vydělat" jumper. Trošku mi to prosím osvětlete a určitě poradím víc. Nevím, jaký jumper máte na mysli ? Ten na základní desce,disku ?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý den, jak se dá zničit deska přidáním RAM opravdu nevím, spíše to bylo umění kamaráda, ale takto mi to bylo řečeno. Ten jumper jsem vytáhla ze zadní části disku. V podstatě, do desky vede HDD a DVD combo, každý na svém kabelu. HDD je vedeno jako primární master a DVD jako sekundární master, jumper byl na HDD v pozici master, po "vydělání" mi win normálně naběhly-bez restartu. Akorát za pár minut se mi PC zaseklo a po restartu na mě kouká jen černá obrazovka. Děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mslím, že kamarád mluvil o jiném jumperu:D a to jumperu u ram slotů.. tento jumper vrať kde byl ;)
zkus tam nechat jen jeden modul a otestovat jej memtestem viz zdejší návod a pak druhý a třetí atd..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Musím vám dvěma poděkovat, zvláště teda TOBiaSovi. Problém vyřešen. Věc se měla takhle. Kamarád mluvil o jumperovi na disku, ne u RAMky. Ale poslušně jsem ho zase vrátila a zkusila MEMTEST, který tady radíte každému pořád dokola a je to asi první věc, kterou by jste udělali. Opravdu jedna RAMka nefungovala. Problém byl, že sice systém naběhl, ale win se stejně nespustily, napsalo mi to stejnou hlášku jak předtím DISK BOOT FAILURE, PLEASE INSERT ...cosi. PC nebylo schopné načíst HDD a DVD, takže jsem zkusila "vydělat" ten proklatý jumper u HDD a vše jede bez problému, několikrát jsem zapla pc naběhly win. Vše v pořádku, aspoň doufám, že to chvíli vydrží.
Takže, nezlobte se, že otravuje taková LAMA, ale fakt to byl pro mě neřešitelnej problém. Děkuju. Tohle je super poradna.