Po výměně desky hučí " PC "

Zdravím, v mém pc byla vyměněna nová deska ASROCK 939A790GMH. Počítač jede v pohodě až na to hučení. Hučí chladič na procesoru nebo grafice. Na staré desce, ale bylo vše fajn. Chci upozornit, že v tomhle jsem nováček a výměnu desky a vše okolo jsem nedělal, ale pozval jsem na to jednoho pána, aby mi to udělal. Budu vděčný za rady

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, hučet může větráček na CPU, GK a ve zdroji. Pust PC a prstem zatlač mírně na střed větráčku, třeba ho na pár vteřin zastav, jakmile přestane hučet, víš který to dělá a budeš ho muset vyměnit.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dělá to chladič na procesoru. Hrozně rychle se otáčí. Stáhl jsem si speedfan na zjištění otáček a CPU0Fan je 3375 RPM, což i dle mého úsudku je asi moc. Ale nevím jak vůbec to snížit abych s tím něco neudělal.

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak to jede na maximum, jaká je teplota CPU? hučí to, protože jede na maximum, nebo to spíš vrže?
pokud je teplota CPU optimální, a otáčky jsou takovéto od spuštění PC, bude chyba někde v regulaci, bud v desce, ale na nové desce málo pravděpodobné, nebo samotný větráček. Zkontroluj, jestli je větráček zapojen do správného konektoru pro CPU

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Hledej položu AMD Cool'n'Quiet (CnQ) v BIOSu.. Tahle věc šikovně redukuje otáčky větráku vzhledem k teplotě, ovšem u levnějších a starších desek nebyla..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Už vím kde je problém. Nejsem v tomhle moc znalý, ale zjistil jsem, že mám chladič s 3pinem a deska je na 4pin. Tím pádem nemůžu nastavit v Biosu rychlost otáček

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

A to mě přivádí hned k otázce, je bezpečné hrát hry, když se ventilátor na chladičí točí na maximum ( 100% ) ? Abych neoddělal procesor nebo něco. Teplota cpu je v klidu podle Speedfanu kolem 38 stupnu a míň, podle Asrock OC tuneru 42 stupnu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Na 100% by měl být schopen jít k 5000rpm, ale záleží asi, jak který.. Tím, že chladič jede na 100% pouze zajistíš, že jeho chladící efekt je maximální, takže v plné zátěži chladí lépe, než kdyby jel na minimum... Poznáš to, až procesor zatížíš a teplota bude rychle stoupat a poleze na 80°C - pak bude problém..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

To nevadí, objednal jsem si levnější chladič s 4 pinem, který by mi měl na sempron stačit. http://www.alza.cz/arctic-alpine-64-gt-d126967.htm

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mohl jsi si vybrat i lépe.. Nejde jen o ten 4pin, ale i o schopnosti chaldiče..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ano to vím, ale jde tady taky o to ,že za desku jsem dal skoro 2 tísíce na alze. A ještě jsou do toho vánoce. Takže na pořádný chladič už nezbylo. ALe stejně si myslím, že je lepší než co jsem měl ( AMD BOX )


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.