Pevny disk hlasí problém (*VYŘEŠENO*)

Dobry den. potrebuji poradit, uz po nekolikate mi na notebooku spadly Win7 bez varovani pokazde po reinstalaci vydrzely jen par dni. HDD Disk byl rozdelen na 4 party, tak jsem ho dnes pri instalaci sloucil a pote rozdelil jen na dva a zformatoval. Nainstaloval Win7 a cekal co se bude dit, pote co jsem program Intel matrix storge console, tak mi hned po startu win7 vybehne hlaseni o moznem selhani pevneho disku. Abych dodal NTB je znacky Samsung R530 a HDD je take samsung. Pridam i screen snad z toho nekdo neco vyctete, zatim diky za rady.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, stáhni http://download.chip.eu/cz/HD-Tune-Pro_3590261.html jdi na záložku HEALTH a udělej screen.

Obrázek uživatele Lee77

tady je ten screen

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak tady je to jasné, pokud na tom disku máš něco důležitého, urychleně si z něj data zazálohuj. Disk má obrovské problémy se čtením, nejspíš to bude nějaká závada na elektronice disku, každopádně nutná výměna. viz. první řádek screenu disk prostě už havaruje.

Obrázek uživatele Lee77

Jasne vse uz mam zalohovane jinde, uz jsem koupil i druhy, ale presto asi ho uz nebudu moci vyuzit i stim ze by se treba posunul partition?

Obrázek uživatele Michal Čížek

udělej ještě v HD Tune error scan, ale já už bych ten disk vyhodil.

Obrázek uživatele Lee77

tak tady je ten scan

Obrázek uživatele Michal Čížek

takže bud vyhodit, nebo disk rozdělit na 110GB a zbytek. Ten zbytek naformátovat a první oddíl 110GB odstranit, tím se vyhneš té zoně s vadama a na zbytku disku pracovat. Pak pokud budeš mít štěstí disk bude ještě nějaký čas fungovat, já osobně bych ho vyhodil.

Obrázek uživatele Lee77

Ok diky moc zkusim ho jeste nejaky cas pouzivat.