pci express x16 problém

Mám takový dotaz ohledně desky asus crosshair V, není trošku divné, že karta r7 260x 2Gb asus, ale dělala to i r7 250 2Gb sapphire, v prvním slotu červeném to má běžet na x16, v biosu to beží x1,x4,x8,x16. Je to třeba x8, restartuji pc a vlezu do biosu a zase je x16, pak zase restartuji a zase x8? Co to má znamenat? Bios nerozpozná kartu nebo co? Sloty asi fungovat musí, když to umí komunikovat na x16, ale jen když to restartuji.

Chtěl sem se ještě zeptat: tedka sem se dočetl, že nahrání novejšího biosu, může jak zlepšit výkon tak stabilitu i zhoršit. Je tedy možné, že tento problém dělá špatný bios? Protože sem zkoušel grafiku ve všech slotech a stejný problém, kdyby byli špatné kontakty, tak by to nešlo vůbec, nebo by to nedělaly všechny sloty ne? Kdyby byl špatný kontakt, restartováním by se to asi težko zpravilo ne? Navíc když to občas i na x16 jede.

http://forum.cnews.cz/viewtopic.php

Navíc nejsem sám kdo má problémy na google je toho celkem moc.
Nevíte zda to může být bud vadou nebo biosem?
Dík

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, na jiné desce jede grafika bez problémů? Pokud ano, nebude chyba v GK, ale v základní desce, update biosu by tento problém mohl vyřešit, je i možné, že se zrovna tento kousek GK s tvojí základkou nesnese, je to ojedinělé, ale i to se stává. Updatni bios a uvidíš.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No tedka mě překvapilo, že když to jde na x1 nebo x4 linky ta grafika a chci to restartovat, aby šla na x16 linkách, tak obrazovka no signál a někdy bios pípá 1 dlouze a 2,3 krátce, což je problém s grafikou. Takže težko říci. Každopádně to dělalo i na jiné grafice. Dám do celé do servisu at to pořádne oskenují a vymění. Podle mě bude a doufám jen problém s biosem. Protože vadná deska nebo kontakty, se přece nevyřeší restartem pc. Když to restartuji tak pak to jede normálně i hry. Nebo je potom v loji čip co ovládá pci express. Težko řící, deska má tolik kondenzátorů a kravin, že to pouhým okem nelze zjistit.
Každopádně asi netušíte čím by to mohlo být, jen jestli nemáte podobnou zkušenost?
Tohle se mi stalo poprvé a ještě jsem o tom nikdě neslyšel.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.