PC-TV

zdravim, mam dotaz budu si kupovat LED televizi velikost 140cm a chci si ji propojit s PC, na filmy a hry,problem je, ze moje grafarna nema HDMI vystup, ale grafarna co mam integrovanou na desce ji ma, je nejaka moznost ze bych mohl pouzivat tu grafiku na desce, aniz bych musel vyndavat z PC tu normalni?nebo kdybych propojil tu Tv klasickym kabelem co mam k monitoru, byla by kvalita stejna jako pres HDMI??

Typ CPU QuadCore AMD Phenom X4 Black Edition 9850, 2426 MHz
Název základní desky Gigabyte GA-MA790GP-DS4H (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Grafický adaptér ATI Radeon HD 4800 Series (1024 MB)

EDIT: nebo jsem premyslel ze bych koupil nejakou grafiku co ma HDMI a propojil ji pres crossfire, ale nvm jestli to musi byt stejna grafarna a nebo je to jedno!?

EDIT by TOBiAS: sloučení příspěvků, používej tlačítko Edit

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[50199] PC-TV

stačí ti pouze prachobyčejný DVI->HDMI adaptér, divím se, že jsi ho ke grafice nedostal, protože grafika podporuje HDMI skrze DVI.. takže stačí DVI->HDMI redukce a HDMI kabel.. DVI vstup asi televize nemá.. a obrazová kvalita DVI a HDMI je totožná, pouze HDMI vede i zvuk v jednom kableu a HD4800 má v sobě i osmikanálovou zvukovku, ale nejsem si jist, jestli by fungovala přes DVI správně.. každopádně televize má jen stereo a nic moc, takže počítám, že máš stejně klasické kompové repráky..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[50200] PC-TV

tak to je super! prave dalsi probel kterej budu resit je zvuk, protoze si chci koupit 5.1 bedny k domacimu kinu, ale chci aby mi hrali jak kdyz budu poustet film z kompu na tu Tv, tak i kdyz si pustim jenom televizi a budu cumet treba na zpravy a vubec netusim jak to propojim :-( nevis jak to udelat?

EDIT by TOBiAS: pro reakci používej tlačítko Odpovědět, ne Citovat, viz pravidla

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[50201] PC-TV

tak pokud bi audio zesilovač byl v domácím kinu, což je, musí být domácí kino zaplé při každém přehrávání zvuku.. pak jednoduše přivedeš HDMI kabel do kina a do něj vlastně přivedeš vše a připojíš k tomu televizi, které bude kino dávat obraz a zvuk bude dávat do reproduktorů... ale jak řikám, funkčností zvuku z DVI konektoru přes HDMI adaptér nemohu zajistit.. tak či tak máš v počítači nejspíš osminaknálovou zvukovku z jack výstupy, domácí kino má určitě šestikanálový vstup, i když v cinchích, takže ti stačá jack -> cinch redukce a buď 3 jackové nebo 3 dvojice cinchových kabelů.. to záleží, které budeš hodlat redukovat..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[50202] PC-TV

no to bude jeste neco :)) , ale diky moc za radu.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[50203] PC-TV

jeste dotaz na ten HDMI kabel, kamarad si kupoval k televizi nejakej pozlacenej od hami tusim, ze je to nejlepsi atd. a pak mi nekdo rikal ze na tom vubec nesejde, protoze se tim prenasi data a ne signal, tak jak to teda je? diky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[50204] PC-TV

defacto ano, HDMI vede zvuk i obraz v digitální podobě binárních dat, avšak ty zlacené konektory ovlivňují hlavně ztrátovost a nevyváženost kontaktů = konektorů.. samozřejmě, jelikož jsou data dekódována v reálném čase, pokud se nějaké "zpozdí" o jedinou milisekundu, může to mít velmi špatný vliv na výsledný výstup.. volba toho nejlevnějšího kabelu za 50 korun není moudrá.. ani volba příliš drahého kabelu nad 600.. a ty 300 dát za HDMI kabel snad není "tolik"

právě jsem chatoval s technickou podporou ASUSu a byl jsem ujištěn, že bohužel není možné dostat zvuk přes DVI, takže jediná možnost je brát ho z integrované zvukovky..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.