PC nereaguje

Zdravím, měl bych větší problém.
Při normální práci na PC se najednou obraz zmrazil a samovolně resetnul. Po restartu se však už systém neobnovil. PC nenachází monitor (jako by nebyl monitor zapojen do PC, jen do el. sítě) Prostě jen černá obrazovka. Monitor je však v pořádku, jelikož právě na něj koukám. Dále na bedně svítí indikační displej (mám počtač od firmy Impact... jestli znáte) A dále pak počítač nejde vypnout skrze tlačítko. Lze ho vypnout pouze páčkou na zadní straně u přívodu energie. Čím myslíte že to je a jakou mám šanci na záchranu dat? Data v PC jsou pro mě vysoce důležitá :(

Obrázek uživatele Eleanor1967
[32099] PC nereaguje

Toto spise vypada na chipset (deska) nebo zdroj ale spise u zdroje by se vypl okamzite... mohla ti selhat Graficka karta nebo sbernice na ni nebo jinde.... (se musi odskouset jednotlive komponenty)... myslim ze data dostanes pomoci jineho PC...(vymenou HDD)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[32100] PC nereaguje

těžko říct, mohlo odejít cokoliv, ale nejspíš bych tipoval něco na desce.. pokud potřebuješ zachránit data, vyndal bych disk a zkusil ho v jiném počítači na slave a stahnout z něj data.. jinak můžeš zkusit pokud máš v počítači více ramek vyzkoušet spuštění jen s jednou a resetnout BIOS vyndáním baterky..
co je to za komp? HW specifikace?

Obrázek uživatele mikey.88
[32101] PC nereaguje

O data mi jde hlavně mno. Zdrojem byto být nemělo, neboť byl počítač reklamován a zdroj vyměněn krátce před jeho odchodem (cca 2 měsíce). Na jiných fórech mi bylo řečeno, že buď se jedná o desku nebo o grafickou kartu. Ale jak je možný takový kolaps, když normálně jede a jak podťatej zmrzne.. atd. ? Mám na to smůlu mno.

Obrázek uživatele mikey.88
[32102] PC nereaguje

Pokud jde o HW specifikaci tak tady je:

Procesor: Intel Pentium DualCore 2.8 GHz (2x2M/800)
Zákl. deska: Gigabyte 8I945PLG chipset Intel 945, DDR2,SATA2,GigaLAN,
Pevný disk: 160 GB SATA II, 7200 otáček, 8 MB
Operaní paměť: 1GB (2x 512MB) DDR2 667 MHz
Grafická karta: GeForce 7600GS 256 MB DDR2
Zdroj: 400W

Docela se mi líbí ten nápad s převedením dat. Vyndat disk a dát ho do jinýho PC, boužel počítač, na kterém jsem teď, je poněkud starší a ten disk by tam nešel. Není to SATA. (Tohle mi řekl můj bratr a já nejsem odborník)

Přikláním se k tomu, že odešlo něco na desce... co dál?

Obrázek uživatele Eleanor1967
[32103] PC nereaguje

musis odzkouset 1 po 2hem abys vedel v cem je chyba.... v servisech nebo bazarech toto delaji cca za 1-3h odzkousi za mensi priplatek cca 500+/-kc a pak se podle toho zaridis...:)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[32104] PC nereaguje

nejprv udělej co sem ti řekl :)

Obrázek uživatele OneaSHek
[32105] PC nereaguje

tu grafiku mám a zatim sem sní neměl žádný problémy


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.