PC nenaběhne - pípání BIOSu

Zdravím.

Po dlouhé době mám se svým PC problém, se kterým si asi sám neporadím. Do dnešního dne fungoval normálně, ale po jednom měkkém restartu už nenaběhl s tím, že s černou obrazovkou zapípal BIOS - jednou spíše dlouze a dvakrát krátce. Podle všeho by to mělo znamenat chybu v grafické kartě, kterou jsem sice před měsícem kupoval novou, ale v ní problém podle všeho nebude - zkusil jsem ji vyměnit za jinou a stařičkou, v jiném slotu (PCI), stejný problém. Zkusil jsem vytahat a přečistit RAMky, zkoušel jsem i jednu po druhé - vždy stejný výsledek.
Všechno mě ale stále směřovalo k tomu, že problém je v zobrazení, odzkoušel jsem tedy i monitor na notebooku a kupodivu fungoval.
Nakonec mě napadlo, jestli není v háji kompletně základní deska, ale počítač reaguje na reset (který ale vede pouze k úvodní situaci a černé obrazovce) a když do mechaniky dám bootovací CD, počítač chvíli běží (samozřejmě aniž bych něco viděl) a po chvíli začne bootovat z CD. Mám tedy za to, že běží, jen nezobrazuje.
Když to shrnu a podtrhnu - myslím, že se může vyloučit, že by byl problém v RAM, monitoru, grafické kartě, základní desce i procesoru (počítač běží a reaguje) a kdyby nefungoval zdroj, tak by počítač nenaběhl vůbec, nemám pravdu?
Stále mě to ale táhne k problému grafické karty - počítač pípá stejně, ať už je zapojená kterákoliv nebo ani jedna. Ale zase - není možné, aby obě nefungovaly a přímo na desce taky problém nebude když nepomáhá ani změna slotu. A monitor funguje.

Mám pocit, že stále něco přehlížím, proto předem děkuji za jakoukoliv radu nebo postřeh.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

potřebujeme tu rafiku vyloučit - prdni ji do jiného počítače... totéž udělej s ramkama, zdrojem, diskem...
od kompu odpoj vše nepotřebné, mechaniky, zbytečné karty, periferie...restartuj BIOS vyndáním baterky na desce na pár minut


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.