PC nenabehne, jen displej a vetraky, ani nepipne.

Zdravim.
Mam tento stroj MSI Media Live AMD:

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105145006000000K1B&Search=msi...

Byl odstaven asi 3 roky. Do te doby vse OK.
Ted ho musim treba i 15x zapnout - vypnout, nez zapipa a nastartuje, jinak se jen displej rozsviti, vetraky vetrakuji, ale nepipne - nenabehne. Nebo ho nechat "odpocinout" ze tri hodinky a pak normalne nabeh. Ale pri dalsim restartu, treba po aktualizacich, zase problem s rozjezdem.
Dal jsem si tu praci a znovu nainstaloval Win MC 2005 (x86), pak Win XP Pro (x86) a taky Win7 (64). Stale stejne. Vymenil jsem HDD a to same. Pameti i patice jsem ocistil.
Stejne chovani i pri odpojenem HDD, DVD, odebranych pameti a vseho mozneho, ani vystrazně nepipne. Kdyz si nekolik hodin "odpocine, nabehne, ale pak se to zase pri restartu, nebo vypnuti a hned zapnuti opakuje.
A dnes uz ani 20x - 30x zap / vyp nepomuze, jen odpocinek nekolik hodin.

Nechce se mi vyhazovat, chci ho pouzit jako prehravac muziky. Na velkem displeji se zobrazuji vsechny info o skladbe, v pohode do nej nacpu celou sbirku mp3, flac atd - cca 200 GB. Dalkove ovladani na vsechny funkce jak pro Winamp, tak Win Media Centre.

Uz nevim co zkusit. Ma nekdo tip?

Diky.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No mám takovou tu skušenost a jedná se o vadnou desku.U mě po víměně desky problém přestal.

Obrázek uživatele danton

To asi uz nepujde. Kupoval jsem to nekdy v roce 2007.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jejda, tyhle stroječky jsme měli ve škole... :))
Vyměnit desku obvykle můžeš i po záruce, ovšem za penízky...
Já bych řekl buď zdroj (můžeš zkusit jiný?) nebo deska. ONo tam víc komponent ani neni, že? Když už najede, můžeš ramky potrápit pár hodinkama v www.pcporadenstvi-cz/memtest-86

Obrázek uživatele danton

Tomáš Bohuněk wrote:
... bych řekl buď zdroj (můžeš zkusit jiný?) nebo deska. ONo tam víc komponent ani neni, že? Když už najede, můžeš ramky potrápit pár hodinkama v...

NJN, ono to neni tak jednoduchy. Zdroju mam doma nekolik fungl novych. Horsi je, ze se tam ani jeden nevleze, i kdyby byl prave v tom zakopany pes. Ten puvodni ma extra rozmery - hlavne nizky az placaty, dotazoval jsem se na Alza, CZC, Alfa atd, nemaji rozmerovou nahradu.
Jedina co by byla je MICRO 350W od Eurocase, ALE nema vyvod se 4 piny pro napajeni displeje.
MB se uz take neprodava, taky extra rozmery, ale hlavne ma na sobe vystupy pro ten multi displej.
Ale nastesti jsem na aukru narazil na to same PC, chybi pameti a TV tuner, jinak OK za 900.-Kc. Zitra zazvoni pošťak u dveri a donese mi ho. Tak snad z tech dvou uplacam jeden dohromady.
Diky za snahu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nevleze... My ho potřebujeme připojit (zvenčí) a vyzkoušet, jestli je teda chyba ve zdroji :-) Pak se bude řešit nový zdroj, který se vleze. Ty 4 piny se dají dodělat, v těch drátech je standardní napájení..
Nicméně když to budeš řešit takhle... Tak dej pak vědět... A nepiš tučně :-)

Obrázek uživatele danton

Takze dneska dorazil z Aukra ten druhy. A jsem z toho na větvi. Puvodni zdroj tam byl odejity, takze je tam nahrada Eurocase 350W micro ATX 2x fan. Alza pise ze je tichy a chladny. Chladny je, ale řve silneji jak muj stary vysavac...
http://www.alza.cz/eurocase-350w-microatx-2x-fan-d139347.htm#popis
Tak jsem ho demontl, dal jsem tam ten muj origo, o kterem se vetsina (i ja) mysli, ze z casti odesel. Ale slape jak hodinky.
Taky se tu spekulovalo, ze ma MB odchazi. Houby z octem. Dal jsem tam toho řvouna a vše slape jak ma. Oba uz honim od rozbřesku. Bez problemu. Kdyz jsem dal zdroje tam kde puvodne byly, Aukro slape, muj vse po staru. Nabehne, nenabehne, nenabehne, nenabehne, nenabehne, nenabehne... nabehne a dokola.
Co to muze byt?
Ma nekdo zkusenost s temito testery?
DeLOCK tester III ATX 24pin.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105145006000000AJ2&Search=tes...
Nebo z chudsim modelem DeLOCK tester II ATX 24pin.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105145006000000AJ1&Search=tes...
Jestli jsou schopny mi nejak v tomto mem pripade pomoct, koupim, cena necena, i kdyz na "jedno pouziti", vicekrat ho asi nebudu potrebovat.

Diky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tyjo... Tak fakt nevím.. Můžeš ozkoušet komponentu po komponentě, hrát si s tím více... Třeba se po chvíli něc ukáže... Zkus u toho svého poodpojovat co nejvíce nepotřebných věcí...
Ty testery jsem nikdy nezkoušel... A vyjde levnějc koupit si znový zdroj. :D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.