PC nabotuje az na x-ty pokus + zamrznutí při běhu WIN

Zdravim potřeboval bych poradit (vic hlav víc ví) pc mi nastartuje nekdyna poprve nekdy po 100 tvrdem vypnutím ze zasuvky + se nekdy proste zamrzne a jedina pomoc je reset ovsem po tomhle resetu vždy nabotuje ihned zkousel jsem vymenit CPU bez vysledku

[CPU Intel Pentium 4 3,2 GHz Prescott]
[RAM 2x 1GB Kingston 400Mhz + 2x 512 Transcend 400Mhz]
[MB GA 8IPE1000-G rev 4.0]
[GK HD Radeon 3850 512MB, AGP]
[HDD 1x WD80GB+1xSEAGATE 320GB oboje IDE]

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

projeď ramky memtestem (viz články na hlavní straně v návodech), nejlépe zkus jiný pevný disk, odpoj nepotřebné mechaniky, zkus jinde grafiku, zkus jiný zdroj, až nám zůstane v ruce komponenta, která za to všechno může... podle mě to bude v disku nebo v ramkách, nebo pak v základní desce..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

jedny ram jsou uplne nove, dokonce jsem zkousel nechata tam jen jednu ktera je 100%, hdd testovany ani pri odpojeni nepotrebneho nic .. jinak jeste doplnim ze vetraky se normalne roztočí .. ale nic se nedeje..

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jak se projevuje start? vidíš základní start BIOSu, nebo ten už neprobíhá?
Odpoj všechny HDD a CD mechaniky, po zapnutí musí startovat BIOS.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

no prave ze se ani nezapne, kazdy dobry start je provazen jednim pipnutím speakru zakladni start Biosu nejde videt .. podle me ani neprobíha, odpojeni vsech mechanik je uplne stejne jako kdyz je tam necham

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jak je to s kontrolkama na přednim panelu, svítí? Jaký máš zdroj, výrobce a watáž.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak jsem mrknul do šrotu a přesně tato deska se mi válí v kumbále, mrkni kolem CPU na kondiky v jakém jsou stavu, nesmějí být vypouklé, zrovna tato deska je děsně náchylná na zdroj, na 3 zdroje z 5-ti mi ani nepípne, takže bych to tipnul na zdroj, vyzkoušej jiný zdroj, nejlépe nějaký kvalitní.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

mam tam Fortron blue storm II 500W

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tak uz jsem vyzkousel vsechny komponenty nahradit a zadna zmena takze podle vseho to je zakladni deska zdrojem bych to netipoval vzhledem k tomu ze to je podle me docela dost kvalitni zdorj..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

nekde v diskuzich jsem dokonce cetl ze se prehriva chipset pred tim nez jsem to dostakl do ruky tak to bylo osazene sitskou grafikou 2x512 transcend a CPU Intel celeron 2,6GHz a FSB 533Mhz taklze si myslim ze se ten chipset proste priskvařil tim jak to tam zaclo vsechno litat na FSB 800mhz a ram na 400 k tiomu v podstate nejlepsi grafika do agp tomu jen pomohla do hrobu, ale jinak zrovna ted na tom pc sedim uz asi 5 hodin a drzi uplne v klidu ani jeden LAG a dokonce se i zapnul asi na 3 pokus.. jinak jeste ke kontrolkam na bedne power led i hdd led sviti kontinualne..

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak zdroj opravdu nejspíš bude vyloučen, koukals na ty kondiky kolem CPU? sahal jsi na ně, nebo zatlačil? Toto opravdu vypadá na desku a máš pravdu chipset u tý desky peče jak divej, měl jsem na něm přídavnej větráček. Ona ta deska je už dost stará, to že topí pomalu vše co naní je nepřidá na životnosti právě kondikům, vlivem velkých teplot vysychají, tím čím dál víc dostávají zabrat ostatní komponenty a hlavně právě CPU a chipset a RAMky.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No zkousel jsem ty kondiky koukal jsem jevi se v pohode i teplotne mi prijdou v klidu


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.