Optický kabel

Zdravím,
koupil jsem multimediální centrum Western Digital TV HD, dokoupil optický kabel a napojil na monitor Samsung T240 HD, ale zvuk nejede. Na monitoru je pouze "optical out". Znamená to, že kabel musí jít nejdřív do zesilovače a pak až do monitoru? Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, jak to máš zapojené? z nějakého zdroje do monitoru, z monitoru do zesíku? ono v tomto případě je to složité.. potřebuješ AV reciver, který oddělí zvuk a obraz, resp nechápu význam optiky, normální DVI kabel z zdroje do monitoru a klasický jacky nebo cinche ze zdroje do zesilovače a do repra..
nebo chceš využít repra na monitoru?
optical out znamená, že umí přes optiku (tímto portem) pouze odesílat data (obraz i zvuk) ale ne přijímat. to by byl opti in

já teď spíše špekuluju, potřebuju přesněji vědět, jak máš co zaopjené a nejlépe linky na všechna použitá zařízení..

Obrázek uživatele Luk

Přímo z multimediálního centra http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64524. Optiku jsem zapojil, protože WD TV HD neumí dekódovat DTS a myslel jsem, že přes optickej kabel zvuk v DTS pojede. Jinak to je samozřejmě ještě propojený přes HDMI 1.3.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud WD neumí dekódovat DTS, nebude to umět ani s optickým kabelem :D jinak ten kabel zapojuješ kam? nebo to je optická varianta HDMI? ten HDMI musí bohatě stačit, přenese obraz i zvuk, mělo by vše chodit.. nevím kam dáváš tu optiku tedy :D monitor optický vstup nemá.. a pokud dobře čtu, nemá ani reproduktory :D

Obrázek uživatele Luk

HDMI taky stačí na všechno kromě zvuku v DTS. Tu optiku jsem zapojil do "optical out", což byla asi blbost, co? Myslel jsem, že ten zvuk v DTS přes optiku pojede

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to dts neni o kabelu, hlvně to neumí ten přehrávač.. ale je to jedno, když monitor nemá repráky :D

Obrázek uživatele Luk

Jo a reproduktory samozřejmě má. Nechápu ale na co tam ten optickej výstup je

Obrázek uživatele Luk

Takže jediná šance aby mi jel i zvuk DTS je koupit zesilovač?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hm, v popise na czc tedy reproduktory nemá :D každopádně praktikovat DTS na dvouvatových (víc nemaj) stereoreprácích má stejný smysl jako stooktanový benzín do trabanta.. optický výstup na HD přehrávači ej jen další typ výstupu - optika je rychlejší.. ale DTS musí umět přehrávač sáma ten to podle popisu neumí.. zesík máš jen pokud ybs měl k němu připojeny repra - zesík nemá jack output kterej ybs mohl zapojit do monitoru aniž bys jej upekl.. a ten DTS taky sám o sobě nedělá, pokud v něm není signál již z toho WDčka.. a kor když ho nemšá ani z videa..

Obrázek uživatele Luk

Zapojil jsem to do monitoru, protože na televizi nemám optickej vstup, takže mě tam nejede zvuk v DTS, proto jsem myslel, že na monitoru to pojede. Tak k čemu tam ten optickej výstup je?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

vlastně k ničemu :) pokud to neumí samo zařízení tak to optika nezmění... optika je jen jiný druh přenosu informací, nic jinýho.. je rychlejší.. taže dobré na větší vzdálenosti..

Obrázek uživatele TheALuminium

Nejenom rychlejší, ale také mnohem kvalitnější. Proto se u kvalitních zařízení montují i digitální vstupy/výstupy. To samé např. u kvalitních zvukových karet.

Obrázek uživatele Luk

Díky za vyjasnění! Holt se musím smířit s tím, že mi zvuk v DTS nepojede.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.