operacni pameti cast druha (*VYŘEŠENO*)

Zdravim,
uz je to asi mesic co jsem senaposledy sveroval se svymi problemy:

[code:1]http://www.pcporadenstvi.cz/node/8895]

V tomto tematu jsem resil problem s padanim her,obcasnym necekanym ukoncenim programu(treba i jen windows sidebar hned po startu) a bluescreenu.Doporucili jste mi reklamaci,ja ji ale zatim nevyuzil...Mel jsem k tomu a mam sve duvody(hlavne zavislost:D ),za tu dobu jsem zjistil nektere nove veci,ktere zde ted uvedu:

V byvalem postu jsem nastinil souvislost s padanim hry(errory-chyba nacteni dat,mala operacni pamet...) a testovanim ramek memtestem.Pokud bych to ted shrnul,udelal jsem asi 3 testy bootovanym MemTestem 86+,vysledky:

1.test-o chyb
2.test 8 chyb zhruba za 2 hodiny
3.test za pul hodiny 5 chyb(dnes,kdy mi to neskutecne cele zlobi)

Druhy memtest si pocinal vice "pilneji" a nasel toho podstatne vice(pousti se ve Widlich a spoustel jsem ho v jinou dobu.)

1. test- chyba temer kazdych par vterin
2. 2 chyby za 30 minut
3. da se rici ze zadna...

Takze,vypada to,ze je to necim ovlivneno a to znacne.Tobias uvedl,ze muze kolisat napeti ve zdroji a ja bych tomu i veril.Co si budeme povidat,400w lc power neni zadny skvost.

Co se tyce Bluescreenu(modra smrt),tak se mi objevuji konkretne tyto(dnes asi 5x za den,nekdy ani jednou.):
Memory_management
PFN_LIST_CORRUPT
ATIKMDAG.SYS

Nepisi sem abych aktulizoval svoje testy a postezoval si jak mi pocitac zlobi,ale chtel bych se zeptat jestli muzu JA osobne predtim nez to u konecne pujdu reklamovat neco jeste vic odzkouset,zjistit pricinu(nevykladejme si,ze to je na 100% ramkami)...Spybotem,Adawarem,antivirem jsem pocitac projel.
AKTULIZACE: dnes v noci provedu delsi test bootovanym memtestem86+

Diky za vase hodnotne prispevky a omlouvam se ze vas timto zpusobem obtezuji.)

PS:jde mi hlavne o pripadne uznani reklamace,dokud se pocitac chova nevypocitatelne ze ma kazdy den jinou "naladu",tak vidim riziko ze nic nenajdou.

Obrázek uživatele TheALuminium

Ten memtest co se spouští ve Windows je naprosto k ničemu. Spousta programů ty OP využívají a tím se tam i hrnou tzv. chyby. Podle mého může být vadná deska, která by způsobila všechny ty škody. Pokud jste zkoušel pouze jednu ram a dopadla jednou bez chyb a podruhé s chybami ve stejném slotu, nebo v jiném slotu s chybami je to určitě základní deskou. Tohle jsem už kdysi řešil s mojí deskou.

Obrázek uživatele Masternay

Aluminium: diky za prispevek...Jde o to,ze se v tom hrabat nemuzu.Ale ano,muzu,ale nechci=ztrata zaruky na cely pocitac.
Posledni 3 testy jsem provadel jen tim bootovanym memtestem.Nejvic me zarazi ta NEPRAVIDELNOST.Kdyby se to delo porad,ale takhle?Jeden den cely bez erorru,zadny problem...a druhy se to zblazni a vyhazuje to ve hre jednu chybu za druhou kazdou minutu.Vcerejsi asi 2,5 hod. test vecer dopadl "spatne",5 chyb...jsem zvedavy jestli to neco najde i dnes,dam vedet...

S tou deskou by se dalo neco delat?Treba uptade biosu?

Obrázek uživatele TheALuminium

Určitě ne, update BIOSu nevyřeší hardwarovou chybu. Pokud máte chyby v memtestu, tak máte právo na reklamování s tím, že jim řeknete ať to prostě nechají projet víckrát. Nahodilé chyby mají PC v oblibě. Jako například mě dnes, když jsem přišel, nepustily se mi systémy. Proč? Prý protože mám poškozený partition. Jelikož mám 2 HDD a fakt slušné, tak mi to bylo divné. Mrknul jsem do BIOSu a priorita HDD byla změněná a ten, na kterém nebyl OS byl na 1. pozici, tak jsem je vyměnil a už vše šlape jak má. Ten BIOS ani neměl hlásit chybu partitionu, ale spíš že chybý OS, ale co se dá dělat je to PC. Proto bych doporučoval hned reklamaci, případně jestli chcete mít pádné argumenty tak až budete hrát hry tak si to natočte nějakou kamerkou a máte slušný argument. Navíc když nemůžete dovnitř, tak Vám ani nic jiného nezbývá. To, že to občas pár chyb vyhodí může být jak základní deskou tak i OP.

Obrázek uživatele Masternay

Prej kamerkou:o)
Hele,tak diky.) V brzke dobe tam zavitam...

Obrázek uživatele TheALuminium

Ještě, že jsem nenapsal "Kamilkou" :wink: :???:
LOCK