operační paměti

Zdravim,
mam asi docela ojedinely problem,ale verim,ze ho spolecnymi silami vyresime.
Neni to tak davno co jsem ze dne na den zacal dostavat ve "wowku" strasnou spoustu erroru vetsinou s oznamenim "memory,failed to read data...0014d42 ...

Trosku jsem zagooglil a nasel zpravu,ze by to mohlo byt HW-ramkami.Spustil jsem memtest v OS,samozrejme ze to chyby naslo a spousty(nemelo cenu ani to dokoncovat).

O par dni pozdeji se situace zacala zlepsovat.Nedostal jsem skoro zadny error,jen tak 1-2 za den.Povedlo se mi zprovoznit lepsi memtest ktery se bootuje,spustil a nechal test bezet.Kdyz sem se podival na vysledek testu byl jsem prijemne(neprijemne?) prekvapen,zadna chyba.Pocitac si ze me dela blazny?Jednou funguje,jednou ne?
Proc jsem mel zhruba pred 2 tydny 1-2 errory za den,pred 3 mi dny jsem jich dostaval 30 za den po dobu 3 dnu a hlasilo mi to i spoustu chyb v OS prostredi(nejspise zpusobeno ramkami)?Proc jsem DNES dostal dopoledne jen jeden a memtest nenasel nic?

Na jednom foru byl zajimavy prispevek-A-data pry pracuji spatne pri malem napeti,uz jsem vyzkousle zvysit o 0,2v-nepomohlo.
V cem je chyba ze se to chova tak nevypocitave?Myslel jsem si ze to pujdu reklamovat,ale blbce ze sebe delat nechci.

"Ne,opravdu nam to nic nenaslo,pameti jsou v poradku.Jste si jisty ze jste stahnul spravny test?"

wtf? :mad:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

opravdu zajímavý problém, kdyby jsi to v pulce utnul, řekl bych "vyhodit ramky" ale s tím napětím jsi mě přivedl na myšlenku jinou..
co máš za zdroj? zkus jiný a jak dlouho budeš bez erroru, nebo tenle zkus jinde.. poněvadž to vypadá, že u zdroje kolísá (klesá) napětí, což by mohlo mít katastrofální následky na celý počítač!

Obrázek uživatele psychocowboy

abych pravdu rekl, mel jsem podobny problem pri 2x2 GB... obcas chybka... pak sem to vyhodil a misto toho sem tam dal 4x1GB a ani to problem nevyresilo... takze jsem vyhodil, nechal 3x1GB a jak vino... mel sem 350W zdroj, takove EC smecko, a pote sem vymenil za fortrona 450W a vratil sem tam to 1GB a jak vino :)...

Obrázek uživatele Masternay

Zdroj nemam kvalitni,LC power 400w.Ale sestavu mam uspornou v cele s ATI 4670 a AMD 5000+.

Vase napady jako "vyhodit ramky,dej tam jiny zdroj",tyto aktivity jsou u me neproveditelne bez jasnych dukazu .Pocitac je novy,hrabat se v nem nechci(moc tomu nerozumim a nechci prijit o celkovou zaruku) a jine ramky kupovat nehodlam.

Nejakym softem by se ty vykyvy daly zmerit?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus cpuz, ale je to tak abys u toho sedě delší dobu a koukal, ale nic ti nesluibuju, nívc to ani neni 100%
samozřejmě pokud je pc kupovaný celý a záruka je na celou sestavu, máme svázané ruce a jedině reklamovat, ale pokud je kupovaný třeba u czc, tak tam je záruka na samotné komponenty, tj hrabat se v tom mužeš jak chceš pokud tě povedou odborníci..

Obrázek uživatele Masternay

PC je kupovane u Alzy.S nejakym duvodem tam prijit musim.Mam jim rict ze mi hra haze errory a memtest mi jednou ukazal chyby a podruhy ne?:) Nejaky duvod me navstevy tam byt musi.Musi byt opodstatneny a hlavne ho musi najit i oni,nebo me poslou zpatky domu.

Obrázek uživatele psychocowboy

no a jak mas teda ty ramky? 2+2GB?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jednoduše prostě řekni "nefunguje" a hotovo:D:D
myslim sei že "háže (nebo hodil) errory" je dostatečný důvod k reklamaci, nebo minimálně ke zkontrolování..

Obrázek uživatele tatik

Pokud se chybové hlášení objevuje například u jedné hry. Těžko se bude něco reklamovat. Pokud řeknu, že mi při práci s počítačem vyskakují chyby viz Vámi popisované a udělal jste test Memtestem86+ a objevil chyby, je to pádný důvod k reklamaci.
Jeden z dotazů technika bude proč počítač reklamujete a jak se chyba projevuje. Na to se nachystejte.
Ještě jedna rada. Tvařte se jako počítačový analfabet. Prostě Vám to háže chybu, o které nevíte co s ní. A počítač se Vám seká. Ještě můžete říci, že jste zkontroloval počítač antivirem, adawarem a spybotem. Zbytek nechte na technicích.

Obrázek uživatele Masternay

Tatik:
U jedne konkretni hry se to objevuje stale.Pockam si az to zas chytne jeden ze svych "zachvatu" a rychle nahodim memtest86+.Snad to chyby najde,aspon budu mit nejaky konkretni duvod.
Co se tyce te hry,tak mi to vcera vyhodilo hlasku ze se operacni pamet preplnila:) Neco v tom smyslu to bylo.
Ostatni veci...Mno,nevim.Zda se mi ze to funguje ok,az na to,ze parkrat za den mi obraz (treba pri hrani) zatuhne,za par sekund se s takovym bliknutim objevi cerna obrazovka a pak se to odsekne:) Pritom se na listicce objevi hlaska:"ovladac zarizeni prestal fungovat a byl obnoven".Chyba v ovladacich graf. karty?Pochybuju,deje se mi to da se rici uz od koupe.Ve windows prostredi se to nijak neprojevi,ale pokud hraji je to znat(zatuhnuti-cerna obrazovka-naskoceni jiz plynuleho obrazu).
Superfetch prestal pracovat je obvykla hlaska?Co jsem cetl z netu,ma to byt jakysi program ktery koriguje data proudici do op. pameti(jestli jsem to rekl spatne,neukamenujte me.Proste a jednoduse,s op. pameti to ma neco spolecneho:) ).

Psycho: 2x2 moduly(celkem 4gb)

Jeste bych chtel dodat,ze se nemusim tvarit jako poc. analfabet,ja uz jim jsem:)To bude pohodka.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.