nVidia ovladače verze_zmatek

Dlouhodobě drivery od nVidie jsou alespoň pro mne velice nepřehledně značené. Mám tady starší Quadro FX1500 a když vyjde nový ovladač, dostanu zprávu. Je dost komplikované zjistit tu kterou verzi, jestli v mailech a na webu píšou např. 305.93whql a interní info driveru je 9.18.13.593. Naštěstí tam je datum vydání, tak naláduju vždy ten novější. Ne vždy ale funguje lépe ;-( tak se to musí vrátit. No nic, má k tomu někdo nějakou poznámku, jak zjistit verzi v pc na webu elegantně?
Petr

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud spustíš driver nVidia (resp. nVidia control panel), je tam přímo Nápověda -> Informace o systému -> Verze ovladače 209.**
V 306 je nějaká naprd, nefunguje mi na ní 3DS Max..

Obrázek uživatele Hmm...

Aha, takže celá verze ovladačů je naprd, jen protože na nějaké NTB grafice nefunguje 3ds max? Navíc ovladače pro GeForce a Quadro je úplně něco jiného.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ten ovladač má spoustu společných částí, zejména pro Cuda jednotky atd. Ty grafiky jsou architektonicky téměř stejné, liší se právě tím, co vše ovladač povolí, a co zakáže (aby GeForce, byť to umí, nemohla dělat totéž, co dražší Quadro)

Obrázek uživatele Hmm...

G71 a mobilní Kepler jsou architektonicky stejné? Zejména cuda jednotky byli u KEPLERU naprosto předělané do SMX bloků, dále úplně nová instrukční sada, naprosto jiné technologie. Víc rozdílné ovladače budou mít už snad jen karty AMD vs Nvidia.
A co se týká omezování například v DP výkonu, tak si myslím, že to se provádí ještě na nižší úrovní než jsou ovladače.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.