NTB Compaq - nejde zvuk, wifi (nekdy!)

Dobry den,

stalo se mi neco podobneho jako zde:
http://www.pcporadenstvi.cz/node/14230

a zde:
http://www.pcporadenstvi.cz/node/15424

tedy ztratila se mi ze spravce zarizeni zvukova karta, wifi a cdromka. Obnovy ovladacu, reinstaly systemu, formatovani - odzkouseno. Ovsem zvlastni je to, ze nekdy, kdyz nastartuju, zvuk najednou jede (objevi ikona hlasitosti, ve spravci zarizeni jsou ovladace), nekdy to ale vydrzi treba minutu a sam se vypne a pri restartu zase nic neni videt. Nejak jsem se s tim smiril, poridil si externi wifi...ale

asi po 2 mesicich zase zvuk nabehl a vsechno slapalo ok asi 3 dny, pricemz se dnes zase vypnul a opet nejde zvuk, wifi a cdcko.

NTB je Compaq Presario V6550, momentalne jsou tam Visty 32 Ultimate.

Muzete mi rici, zda je chyba v nejakych kontaktech, nebo v prehrivani? Zda existuje sance to nejak levne opravit? Vypada to jakoby "vypadavala" cast zakladovky.

Dekuji,

xpichacu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ano, vypadá to na vadu základní desky, což je víceméně neopravitelné.
Pevné disky a mechanika jsou sata nebo ide? je zvláštní, že mechanika vypadne, ale disk ne. Pokud by vypadl i disk, tak je to víceméně celý jižní můstek základní desky, tedy jedinou opravou je výměna základní desky.

Obrázek uživatele xpichacu

HDD funguje samozrejme bezproblemu. Mechanika funguje fyzicky, ale neni videt systemove, stejne tak jeste jeden USB port, z ktereho jde napajet, ale zarizeni pripojene neni videt.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, pokud jsi skutečně přeinstaloval OS, a můžeme vyloučit vlivy virů, je to na 99% chyba hardwaru.. Nepodařilo se mi NTB dohledat jinde, než na španělských stránkách, takže nemám tucha, co je to za stroj, jak je starý, a jestli je v záruce. No pokud je, reklamuj, pokud ne, můžeš USB oželet, zvukovku přkoupit.. Ale spíš bych to viděl na nový notebook, nebo pokud je novější, výměnu základovky v servisu. Nejevnější to ale nebude.

Obrázek uživatele xpichacu

Spatne jsem popsal typ - je to Presario V6500 (V6630EA)
AMD Turion 64 X2
2 GB RAM
nForce 630M
nVidia Geforce 7150M

OS jsem samozrejme instaloval "na cisto", zkousel jsem Vista i 7. XP nejakym zahadnym zpusobem instalovat nejdou. Vista jsou original, na ty jedu.

Kazdopadne dekuji za odpoved. Myslel jsem si, ze to bude ta horsi varianta.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To už není nejnovější... No, můžeš zkusit ještě, co to udělá v nouzáku, ale pochybuji... Bude to HW problém... Můžeš zkusit, zda to reaguje třeba na prohyb notebooku, tlaky, klepnutí (že by se tam něco uvolnilo), ale taktéž - pochybuji..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.