Novy zdroj (*VYŘEŠENO*)

Ahoj potreboval bych novy zdroj do sve PC sestavy. Bohuzel se v tom neorientuju, byl bych moc rad za rady. Mam zakladni desku Gigabyte P55A-UD3, procesor Intel Core i5 2.8 GHz, grafika ATI RADEON HD 5750, 1 GB. Ani nevim jaka wattaz by mela stacit, mel jsem Thermaltake TR2-550. Predem dekuji

Obrázek uživatele Peca

Stačí slabší zdroj než jsi měl, záleží jestli budeš taktovat a jak hodně, příp. upgradovat. Na to co tam máš bude stačit např. tento
http://www.czc.cz/enermax-naxn-350w/88525/produkt
příp.
http://www.czc.cz/enermax-naxn-enp450agt-450w/88526/produkt
to podle toho co s tím zamýšlíš dál

Taky kolik do něho chceš vrazit peněz.

Obrázek uživatele elnino1987

Dekuji, taktovat vubec ne tomu nerozumim. Ani nezamyslim zadny upgrade, jen aby to jelo v pohode a utahl to. Moc penez do toho investovat nechci tak kolem tisice by bylo ok. Nasel jsem tu clanek o tech zdrojich a uvazoval jsem o Fortronu Green Power 450 W ale radsi jsem tu napsal dotaz abych neudelal botu

Obrázek uživatele Peca

Pokud tedy nebudeš taktovat ani nebudeš upgradovat, tak těch 350W bude stačit i s rezervičkou. Sestava tak jak je bez taktování může žrát do 200W v zátěži.

Nikde ale není psáno, že po čase si nekoupíš lepší a žravější grafiku.
Ten CPU (předpokládám tedy i5 760) má v sobě taky určitý potenciál a byla by škoda nevyužít taktování až nebude stačit. Pomůžeš si s tím k výkonu zadarmo, pokud máš nějaké slušnější chlazení. No je to na tobě.

Fortron Green Power už se myslím snad ani nevyrábí a jestli ho někdo nabízí tak to bude nějaký starší. Nicméně ani ve své době nepatřil mezi kdovíjakou kvalitu.
Vezmi spíš jeden z těch Enermaxů výše, to podle tvého uvážení kolem taktování a upgradu. Ono ten silnější není zase o tolik dražší a třeba se to bude i hodit.

Obrázek uživatele elnino1987

Diky moc za info, nakonec koupim ten Enermax 450 W, je drazsi nez ten druhy o necelou stovku coz je nic. O tom pretaktovani prave vubec nic nevim.