novej komp, nelze formatovat disk

Zdravim. Mám problém. Koupil jsem si novej počítač. Sestava: základka- ASUS M2N-E SLI ; grafická karta- ATI Radeon x1950 Pro,512MB ; procesor AMD Athlon 64 X2 5600+ ; ramky- A-DATA DDR2 dual kit(2x1GB) ; disk Western digital SATA2 160GB 7200otáček. Sestavil jsem ho a zapnul. Nastavil jsem bootování, vložil do mechaniky CD s win XP, rozdělil jsem disk a do prvního oddílu jsem si zvolil že je nainstaluju. Dal sem formátovat pomocí NTFS a napsalo mi to že můj disk je zřejmě poškozen, abych si zkontroloval zapojení atd. Tak sem to zkontroloval a ještě jsem si vzal disk ze starýho PC, který se připojuje přes UATA a to samý. Vrátil jsem tedy disk do starýho a fungoval. Tak sem zkoušel jestli to nemůže být ramkama. Spustil jsem memtest a žádná chyba. Ještě jsem zkoušel aby běžela jen jedna ramka a stejně nic. Nevím co dál. Těšil jsem se jak si zahraju a ono nic :-( Jestli někdo ví co s tim je tak prosím ať to sem napíše. Díky

Obrázek uživatele Honza

Dobrý den,
Podle mě to vypadá na něco s motherboardem, na zakladovce máte více konektoru sata, zkuste jiný jeden může být klidně i poškozen. Zkuste to a počkejte na vyjádření kolegy z oblasti hw řekne určitě víc.

Obrázek uživatele Lynx

Jak řekl Honza chyba bude pravděpodobně na základní desce. Při koui nové základní desky (stará mi vyhořela kvůli příliš silnému zdroji) jsem měl tentýž problém a bylo to konektorem SATA, který byl poničený, pokud je poničený desku reklamujte.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.