nová grafika

Zdravím,
potřeboval bych poradit s výběrem nové grafické karty s podporou DirectX 11 pro mou následující sestavu, tak abych nekupoval zbytečně předimenzovanou a drahou.

Processor AMD Phenom(tm) II X2 545 Socket AM3 (938)
MB Asus M4A77T
Memory 2x2GB DDR 3
Power Fortron ATX-400PNF 400W
OS Windows 7 Ultimate

Předem díky za vaše doporučení.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zkoušel jsi ten procesor odemknout? Zkus to nejprve, deska v BIOSu možnosti odemykání (ACC) má, procesor je reálně zamčené čtyřjádro.. Pokud by se podařilo alespoň jedno jádro odemknout, hned by jsi si mohl dovolit lepší grafiku..

Obrázek uživatele Martys82

Vypadá to, že se mi podařilo odemknout 4 jádra. V příloze zasílám report před a po odemčení jader. Díky za radu.
Chci se zeptat jestli to odemknutí jader nemá vliv na přehřívání procsoru (mám klasický "boxovaný" chladič s větráčkem) a tím i ke zkrácení jeho životnosti a ke zvýšení spotřeby W, aby mi stačil ten 400W zdroj apod.
Nemám nyní zrovna dost financí, tak bych preferoval spíše levnější variantu a možná bych se spokojil i s grafikou pro ty dvě jádra.
PS: RAMky mají DRAM frekvenci jen 669 MHz a NB frekvence je 2009 MHz.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Očividně k odemčení došlo.. Momentálně si ale nevybavuji žádný program na delší test - Linx se nedá nalézt.. Ale Misacek3030 tady nějaké uváděl.. Každopádně myslim i AMD Overdrive má v sobě něco, ale tstuje to jen chvíli, je potřeba to rychle hned zase zapnout, jenže i během sekundy vychladne procesor i o 10°C.. Ale dá se že bych ti poslal renderovací scénu z programu Blender (nějaký svůj výtvor) a ten ti to vytíží na dost dlouhou dobu na to, abys potvrdil, jestli to chladič uchladí...

Obrázek uživatele Martys82

Můžu tedy zatím poprosit o doporučení grafiky pro ty dvě jádra abych věděl v jaké cenové relaci se to pohybuje.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

K tomu dvojádru maximálně cenově docela výhodný Sapphire Radeon HD6770 Vapor-X, lépe 6750, ale to je docela škoda.. Pro to čtyřjádro už pak klidně Sapphire Radeon HD6870 Vapor-X/Toxic/Flex/Dirt3.. Upřímně je škoda kupovat si "tu slabší", už si na ní dnes mnoho nezahraješ.. Ne že by byla špatná, to vůbec (záleží taky z čeho přecházíš), alepřecijen pro nové hry je už i HD6870 málo..

Ve tvém případě by už ale mohl s HD6870 nastat drobný problém se spotřebou, zdroj by to sice zvládl, ale byl by zatížen více, než je dobré a pokud má sání skrze skříň, nikoliv své vlastní, tak by to negativně ovlivnilo jeho životnost. Reálná spotřeba takové sestavy by byla kolem 280W, 180W s HD5770 a dvoujádrem.. viz www.pdporadenstvi.cz/jaky-vybrat-zdroj-do-pc

Obrázek uživatele Martys82

Díky za rady, určitě si mi tímto pomohl.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.