notebook se z niceho nic zacal nabijet

Dobry den, rano jsem zapl notebook a vsiml jsem si ze se nabiji pritom jsem ho vubec neodpojoval od proudu. Prijde mi divne ze by se vybil kdyz byl pripojeny k proudu. Muze byt v necem problem?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, mohl být trochu povystrčený napájecí konektor od nabíječky, nebo už je konektor v NTB oběhaný a nebyl pořádný kontakt, pak stačí mírně strčit do NTB a nabíjení se rozjede. Pokud je to známka vážnější závady, bude chyba v napájecím a nabíjecím okruhu, ale myslím, že tato varianta nenastala.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Konektor urcite vypojeny nebyl to jsem kontroloval. A myslite teda ze to zadna zavada nebude?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

podle mě se mohlo jednat jen o "nedorozumění" konektorů.. mohl se blbě pootočit a uvolnit a vznikl studeňák.. já třeba po 2 letech denního nošení do školy mám už konektor doma jednou spravovaný a stejně pod určitým úhlem zahnutí kabelu ztratím kontakt.. je možené že po nějakém čase už máš ten kablík taky někde olámaný..

Obrázek uživatele Michal Čížek

On totiž konektor v NTB má jeden kontakt jako pružinku a může být už častym zasouváním vyběhaný, pokud se to bude opakovat, bylo by lepší nechat konektor vyměnit, než se celé to plastové pouzdro vysype a nadělá to větší škody.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

misacku pokud toto bylo na mě tak já mám pouze ulámaný kabel :)) taky nechápu, který vědec ve Fujitsu vymyslel napájecí kabel typu "koaxial", který se láme (trhá) velice snadno...

jinak souhlas, v konektoru to klidně může být taky.. záleží na míře užívání

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) nene, to bylo na na toma s malim t, jen úvaha a vysvětlení kčemu mohlo dojít, ale pokud to člověk nevidí, čerpá jen z praxe možných závad. FS dělají nabíječky s koaxiálem? to opravdu neni vhodnej materiál :D. Ono i no name nabíječky svojim kablíkem zrovna nečišej kvalitou, dle zacházení (obden smotávat a rozmotávat), životnost kabelu akorát do konce záruky a o konektorech ani nemluvit, jenže pokud se jedná o nabíječku, mluví se o litru za novou, spousta lidí si kabel opraví sám za pár kaček, ale konektor v NTB si většina lidí sama nevymění. Už jsem pár konektorů u ACERU měnil a to protože se úplně vysypal, u jiných se utrhly kontakty naletované na desce.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

konektor já mám naštěstí cajk..
celá nabíječka není koax, klasicky od zásuvky k trafu vede dvojlinka, ale je to 40W trafíčko a miniNTB, takže zvolili tenčí kablík typu koax a ta jeho vnější "zem" se na konci konektoru prostě roztrhala.. taky nejlepší jsou na konektorech ty gumový zakončení s prořezy aby se to mohlo ohýbat, když je neohneš ani silou :D pak se to nemá olámat.. samozřejmě NTB se mnou chodíl každý den do školy ale nemotal jsem jej, dělal jsem jen takové harmonikové skládání, snáz se to rozmotá :D ale samozřejmě ohyb kabelu na stejném místě je prostě problém a já jen vidim že v nejbližší době budu s pájkou a kalafunou operovat znovu :))

co jsem zatím viděl, tak různé NTB měly tenhle kablík taky dycky kulatý, co se skrývá uvnitř je ale těžké soudit.. :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

u ASUSu mám kulatej, ale je tam barevná dvojlinka, zjistil jsem to hned poté, co jsem si nabíječku přišláp k zemi a konektor zůstal v NTB. :D myslím, že spousta výrobců neřeší detaily a pokud vodič praskne v místě častého ohybu, stejně to svedou na špatné zacházení, zvlášt, pokud je nabíječka a kabel poměrně dost ošoupanej. tomův problém bych řešil sledováním, jestli se to znova nepřihodí a pak si to vyměnil, jak konektor v NTB tak kabel od nabíječky, ostatním doporučím servis. :))

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No konektor prae vypojuji minimalne a hlavne je stary nanejvys 3 mesice takze v tom by problem byt nemel...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak to mohla být jen nějaká blbá náhoda... sleduj jestli se to znovu neobjeví..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.