Notebook nejde zapnout na nabitou baterii

Zdravím,
mám Acer Aspire 4810T a jeden den večer baterie byla na 100% nabitá a druhý den ráno jsem ho spouštěla a ani ťuk, na adapter se nakonec rozjel, ale v okamžiku, kdy napájení nejde, notebook klekne, jako by tam žádná baterka ani nebyla. Přitom ukazuje, že je nabitá. Zkoušela jsem jí různě vyndat, zandat, zkoušet zámek baterie, kontakty, vše se zdá dobrý, napadlo mě, zda se po nabití nějak nezablokovala, nemá s tím někdo nějaké zkušenosti nebo neví co s tím?
Do servisu se mi to nechce moc dát, protože jsem to koupila s Vistama a oni by mi je tam možná dali zpátky, (Visty byly po aktualizacích pomalé a zlobilo to, tak jsem je komplet vyhodila a nainstalovala jsem si tam Win 7, - dostala jsem k tomu Aceru gratis upgrade.)
Ještě novinka - baterie už dnes ráno ukazuje nikoliv 100%, ale 98% a oznamuje, že se nenabíjí.
Ještě mě trochu zarazilo, že když jsem zkoušela vypnou počítač hlavním vypínačem na přístroji natvrdo - jestli se to třeba nerozchodí - místo aby se přerušilo napájení a vyplo se to natvrdo, tak se to začlo vypínat obyčejně s odhlašováním a tak. To jsem ještě u počítače neviděla. Tak nevim. Dík za případnou radu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, vypadá to, že baterie odchází do věčných lovišt, myslím že se servisu stejně nevyhneš, pokud teda nemáš někoho ve svém okolí, kdo by ti půjčil ze stejného NTB baterii na odzkoušení, pak budeš mít jistotu, jestli baterie, nebo nabíjecí obvod v NTB. Přeinstalace se nemusíš bát, tato závada nebude mít softwarový charakter.
I kdyby chtěli NTB přeinstalovat, žádej nejdřív konzultaci stebou a vysvětlíš jim jak to bylo s upgrade.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jen doplním to vypínání na tvrdo je obvykle nutné podržet tak 6-10 sec.. ale nemusí to fungovat u všech NTB..

Zbytek souhlas s misackem, bez druhé baterky nic nezjistíme.. To vypadá spíš na spínací obvod přepínání zdroje napájení, čili mechanická závada..

Obrázek uživatele Andy

Díky,
zkusim sehnat jinou baterku anebo možná to spíš dám do servisu, mam ho přes rok a už jednou v servisu byl, pro změnu, že se spouštěl půl hodiny, v servisu mi obnovili tovární nastavení a po chvilce byl problém znovu, tak jsem vyhodila Visty komplet včetně skrytého oddílu a mrskla jsem tam Win7, a pak počítač šel jako víno, krásně a rychle, tak mě to s tou baterkou zrovna nepotěšilo, ale je to asi fakt na servis, ten spínací obvod - něco takového by to klidně mohlo být...
Díky a zatim
Andy


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.