Notebook - Modrá smrt (*VYŘEŠENO*)

Zdravím, kamarádce začal zničehonic notebook házet modrou smrt. Win se načte a asi po minutě naskočí modrá smrt, ukáže se na asi 5 sekund a potom se notebook restartuje a tak pořád dokola. Poradíte? Posílám fotku modré smrti.

Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nějaký problém s ovladačem garfiky.. podaří se ti systém rozjet v nouzovém režimu? (F8 mačkat při zapínání -> reži nouze)

Obrázek uživatele CZELLO

Jo, v nouzovém režimu to jede, žádná modrá smrt. Tak jsem během nouzového režimu stáhl nejnovější ovladače GK, ale nepomohlo to.

Obrázek uživatele Michal Čížek

vyzkoušej bod obnovy

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

v nouzovém režimu odeber ovladače úplně a ve správci hardware odinstaluj grafiku.. restartuj počítač a nech normálně najet.. najede? nainstaluj nejnovější ovladače a restartuj.. najede? mšá vyhráno.. nenajede? proveď opět odebrání v nouzáku, stáhni o jednu verzi starší ovladač, zase nainstlauj, restartuj.. tak opakuj, dokud nenajdeš funkční ovladač :))

Obrázek uživatele CZELLO

Modrá smrt se objevila i po odinstalování ovladačů GK. Odinstaloval jsem je, spustil notebook a pořád se objevuje, ikdyž pracuje jen se základním zobrazovacím zařízením. V nouzovém režimu se modrá smrt neobjevuje.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mě tam matou ty dvě čáry přez montitor, signalizují chybu grafiky..

ale mohl by to být i nějaký bordel, ale v nouzáku se ti asi žádný antivir atd nezapne, což?

Obrázek uživatele CZELLO

No ty 2 čáry už sou tam dlouho, ale to je stoprocentně displejem, NB už je totiž 4 roky starý a má to už skoro za sebou. A když se displej trochu prohne, tak čáry zmizí.Navíc u jednoho pantu chybí krytka, což se na tom asi taky podepsalo, ale grafikou to není určitě.

Chtěl jsem zkusit ještě obnovení systému, ale zjistil jsem že tam není žádný bod obnovení, což nějak nechápu, protože jsem myslel, že se ty body vytváří i samy.

Obrázek uživatele CZELLO

Tak BSOD je pryč, projel jsem NB CCleanerem a nainstaloval znovu Avast, protože ten co tam byl měl vypršenou licenci, tak jsem tam dal Avast Free. No a je to. CCleaner smazal 1,6 GB zbytečností a Avast našel 15 malwarů.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže nakonec infekce :)) tak to jsem rád, že je to pryč..