notebook bios (*VYŘEŠENO*)

Zdravím Vás.
Potreboval by som radu. Aj keď asi viem čo a ako ale predsa. Mám starší notebook ASUS A6tc . Nahrával som do neho WIN XP. Normálka - ako inokedy prešlo všetko OK. WIN išiel ... Chcel som nahrať Slovak - nech mu viac rozumiem ,ale nejak som sa pozabudol a dal som reštart pc. Po reštarte sa na obrazovke chvíločku niečo vypísalo a NT sa vypol , alebo som ho ja vypol - no neviem už presne lebo som bol z toho nejako vyplašený. Stisnem zapnúť NT a - NIČ. Nenabehne ani bios ani logo čo nabehlo na začiatku pri spúšťaní NT. Proste NIČ ! Tri krát bliknú tie zelené kontrolky(to tak robilo aj predtým čo NT išiel normálne) , svieti diodka na signalizáciu POWER , ventilátor fúka. Ale obrazovka čierna. A bios pri štarte nenabehne. Normálne to nabýja ak ho pripojím do siete-kontrolka svieti na oranžovo tak ako má.Zelená kontrolka svieti - že NT ide. Ale nič viac. Akurát som si všimol , že ak vložím Install CD s WINDOWSom XP tak ho načíta a potom čaká čo ďalej - ale to je len dedukcia podľa sluchu. Najviac ma štve ten bios že ho nevidím lebo tým pádom neviem čo a ako. Aj som NT pripojil na monitor a tiež nič - proste tma na obrazovke. Aj som dal niečo ako reset - na spodku NT je dierka.
Nepomohlo. Skúsil som aj všetko odpojiť: DVD , WIFI , RAMky a opačne nazad pripájať - nepomohlo. Asi je NT už po smrti.
Tak - čo Vy nato? Je už kaput , alebo sa to ešte dá nejak zachrániť??? DÍK za prípadné odpovede.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

první, když NTB rozbíráš, vyrestartuj BIOS.. měla by tam bejt někde baterka na základní desce, tu na pár minut vyndej (i baterku NTB celkově a napájení ze sítě vypoj).. pak můžeš zkusit disk v jinym notebooku, nejlépe naformátovat, abychom simulovali čistý diska vyloučili vlivy systému/nastavení atd..
ale je možné, že odešla grafika, i když se mi to nezdá...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ďakujem za odpoveď. Tak - NT som chcel rozobrať nech vyberem tú malú baterku čo je na doske. Vybral som cca 50 skrutiek a už som myslel že to bude ale nejde mi oddeliť "spodok" od vrchu NT. Niekde to drží na 1-2šrubách a za toho svetého neviem prísť nato kde sú.Normálne ma ide z toho poraziť. Aj tú baterku vidím ale sa k nej nedostanem.Prečo to nerobili nejak normálne že tú baterku môže človek vybrať kedy mu treba,bez toho aby rozobral celí NT.
Čo sa týka tychto NT , je na nich kopa článkov a vraj boli dosť náchylné na základné dosky atď. Mne zatiaľ išiel bez problémov a bol som spokojný.
Ináč to čo mi radíš som chcel už aj spraviť (čo sa disku týka) len v klasickom PC mám inú koncovku na pripojenie disku a v novom NT(tiež ASUS) je tiež iná.Takže ani tak ani tak. Dakde to dám spraviť a uvidí sa čo ďalej. :o
Ak má ešte niekto nejaký nápad čo by sa dalo pre záchranu NT spraviť smelo z nápadmi sem. Ešte raz dík. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

v klávesnici/pod ní by taky měly být nějaké šrouby... NTB se samozřejmě nevjíce blokuje proti rozebírání právě kvuli záruce...
no existují redukce na ty disky, ale otázka je, jeslti se to vyplatí.. případně v kdejakém PC shopu by ti ten disk taky ozkoušeli...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ďakujem ti TOBiAS za odpovede ...
Nakoniec som NT predal za 50 Euro a je pokoj. Odišla grafika a tá je ako vieš na doske takže...zbohom NT. Teraz hľadám niečo staršie ale dobou overené. Čo by si mi poradil,ak sa smiem opýtať? Ničo obdobné ako bol ten Asus čo som mal. Je to pre moju dcéru nie pre mňa - ja mám nový NT , takže len niečo také ako bolo predtým-teda myslím v tej konfigurácii.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

staršího? udej cenu a na něco kouknem... spíš ale nové.. ceny šly hodně dolu..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nazdar TOBiAS. Ide o to že dcéra má len 11 rokov tak jej nechcem kupovať niečo extra alebo niečo drahé. Len na začiatok...hlavne behá po nete cez ICQ atď s kámoškami , takže preto niečo len také ako bol ten Asus. Občas pohrá hry také detské... Je to predsa ešte len "decko" a na veci nedáva pozor tak ako mi - už dospelý. Na Bazoši som našiel Asus F5R za 130 éčka + dohoda , ale tie Asusi vraj hriali jak divé - tak neviem či sa to oplatí. Moja predstava NT pre dcéru je okolo 150 Euro. Ja sa v tých NT nejak extra neviznám , prešiel som snáď 100 inzerátov a už mi z toho začína hrabať v hlave čo je čo a aké to je ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak nějaké tvé návrhy předlož a já na to číhnu.. jako ten F5R by jí klidně stačil..
já osobně zastávám názor, že v jedenácti ještě nemaj NTB mít vube, jen je to tak zkazí.. ale dneska už je to normální, od školky mobila, od základky notebooka :(

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Hej , máš pravdu že to tie deti akosi rýchlo na to idú... Malá notebook využíva aj v škole atď. Našiel som toto : http://pc.bazos.sk/inzerat/6536345/Acer-Aspire-3100.php za 120 ečka + som mu volal a dohodneme sa možno na 100ečka.Vraj všetko ide OK - zajtra to idem pozrieť. Čo na to ty vravíš??? Ak mi to "odsúhlasíš" už dám pokoj :)) Díkes.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tomu bych se raději vyhnul tomu Aceru... pokud říkáš, ASUS topí, tak tohle je kapesní palírna na cihly :)) navíc prostě nekvalitní vrzací Acer.. téměř totéž, akorát s Turionem má teta a eště OS Vista a to bych se rozvztekal, kdykoliv se k němu musim otočit :)) jestli za 150e můžeš mít ten ASUS, tak raději do něj :) když ho vyčistíš od prachu a dokouíš nějakou teplovodivou pastu (AC MX-2), aby jsi mohl chladiče demontovat, pořádně vyčistit a dát novou pastu, určitě nebude topit :) jaký je v tom ASUSu OS? nejlepší jsou asi XPčka, visty pro dítě je traga, ono je to traga obecně a W7 je zase drahé, čili nesmysl..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobre TOBiAS - dám si poradiť a vezmem ten Asus radšej. Bude na tom XPéčko , na ktoré ja mimochodom nedám dopustiť !!! :))
Každopádne ti ďakujem za poradenstvo. Som rád že si bol ochotný mi poradiť atď , lebo tento topic sa zvrhol pomali niekde inde. Od biosu po radu aký notebook.
Ešte raz ti ďakujem. :???: čau - mimochodom som Miro , to len tak aby si vedel , kto tolko otravoval.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak miro, ne že bych ti přál další problémy, ale kdyby přecijen byly, neváhej k nám zase zaskočit :))
kdybys ještě ale našel nějaké inzeráty, klidně je sem naházej, porovnáme je...