Neviditelný HDD (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den vespolek. Mám jeden velký problém. Po neočekáveném výpadku el. napájení sítě mi po startu PC zmizel HDD. Problém je v tom, že na něm byly uloženy veškeré dokumenty a zálohy pro použití v případě havárie. HDD v průzkumníku vidět není a ani při instalaci na jiné PC se neukáže, přitom ve správě disků je vidět. Problém je ten, že se ve správci disků tváří jako,, Disk 2 /základní/297,97GB/nepřiřazeno. To znamená, že nemá žádný oddíl ani přiřezené písmeno. Mne by zajímalo jestli při přiřazení oddílu a písmene bez formátování a následném projetí programem na vyhledání smazaných dat, pokud se HDD zobrazí ve správci, svá data budu moci obnovit. Máte někdo s tímto problémem zkušenost ? Díky předem za vaše návrhy řešení.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, to nedělej, vytvoří se tím nová MBR tabulka, data tím budou nepřístupná. Mrkni do správy disků, klikni prav. tlač mouse, jestli tam nebude na výběr import cizích disků, pokud ano, převede se tak disk bezeztráty dat a data budou vidět.

Obrázek uživatele krokodýl

Tak tam nic takového není,pouze tabulka s nabídkou na nový jednoduchý svazek.
Nechal bych to odborníkům, ale mám tam dost citlivé údaje a to není to pravé ořechové. Tak nevím.

Obrázek uživatele Michal Čížek

pak se ti původní MBR zbortila, takže jedine udlat záchranu dat nějakou firmou

Obrázek uživatele krokodýl

Dobrý den, tak jsem se konečně po týdnu opět vrátil ke svému problěmu. Měl jsi pravdu ohledně MBR
a já to taky tak viděl, ale nevěděl jsem jak to opravit. Abych to uzavřel, dal jsem na tvou radu a HDD poslal odborníkům. Včera mi přišla dobrá zpráva, že data mi zachrání,ale bude to něco stát.Holt se nedá nic dělat když je chci mít. Všechno něco stojí. Dík za tvůj čas a zase někdy příště nashle. :grin:

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) neni zač, ano záchrana dat něco stojí, ve většině případů se většina dat zachrání, i tak je dobré mít zálohy všude.