Nestartuje mi počítač

Zdravím, mám takový problém se startem počítače. Po zapnutí se rozeběhnou větráky na procesoru a grafické kartě, ale deska ani nepípne a na monitoru se nic nezobrazí. Pokud je však počítač delší dobu bez napájení tak občas naběhne normálně a vše funguje. Problém nastane v momentě, když ho vypnu a třeba ho chci zase zapnout tak už nenaběhne. Zkoušel jsem vymněnit zdroj za nový, ale ani to nepomohlo. Na závěr uvedu nekteré specifikace je to: Processor Intel Pentium 4 od 1,5 GHz do 3,8 GHz na Socketu 478 (nevím přesně frekvenci) deska Abit IS7-E2, Graf. karta ASZ 128MB/64Bit, paměti 2x512 DDR 400 Veritech, Disc Maxtor 80Gb ATA/133 HDD, Zdroj eda 480P4 350W-450W, DVD samsung SD 616. Prosím o jakoukoliv radu co mám dělat. Osobně se domnívám, že to bude deskou, ale nerad bych kupoval jinou, než zkusím všechny možnosti.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak je odvážné tvrdit zdroj 350-450W - to na něm musíš přečíst a ne to odhadnout..
je potřeba jako první otestovat ramky Memtest86+ em ale otázka je jak, kdž to nenajede.. hoď je tedy do jiného počítače pokud to jde.. a grafiku ověř též ozkoušením zda v jiném PC funguje..

Obrázek uživatele Lud

No, ono je to na něm napsáno a zbytek je v čínských znacích, ale podle prodejce je to rozmezí to, znamená stabilně má být 350W a špička až 450W a je nový. No a pamněti jsem měnil původně tam byla 256Mb. Bohužel mám jenom notebook, který běhá dobře, ale v něm to asi nevyzkouším.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nic co by sedalo česky přečíst na něm neni? 350W není moc a ani těch 450W špičkových to nezachrání.. je li to kvalitnější zdroj, bude to na něm napsáno, jinak mu ani těch 350 nevěřim :D
v NTB asi nicneozkoušíš, ale u kamaráda v PC by jsi mohl..

Obrázek uživatele Lud

Pro představu posílám foto zdroje. Jinak v současné době jsem v Číně a nevím jestli tu najdu někoho ochotného to zkusit, ale pokusím se.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, pokud by jsi ybl v číně, nebyl by čínský nápis nic divného :D takže spíš kdby se ti povedlo zjistit, co ten nápis znamená v angličtině, ale chápu, že toto nebude tak snadné opsat do překladače :D

Obrázek uživatele Lud

zkusím se zeptat ženy, ale ona moc technickým věcem nerozumí a nejsem si jist jestli to bude schopna přeložit do angličtiny, ale zeptám se jí, jestli to může napsat do překladače na netu a dám vědět. :???:

Obrázek uživatele tatik

Tak toto jsem nečekal, že se tady bude překládat z čínštiny do angličtiny.
Osobně bych zkusil nechat jednu RAMku a pak druhou. Potom bych odpojil to, co není potřeba (zvukovka, mechaniky, ...). Ona může být i vadná deska z toho, jak se přehazovaly RAMky.

Obrázek uživatele Peca

Z názvu zdroje bych se domníval, že to bude nějakých 480W (PT-480ATX), avšak na štítku je dále psáno 450W a 350W.
Jen teoreticky - 450W celkově - z toho 350W na 12V větvích??? Těžko říct.
K tomu neznámý výrobce.....

Každopádně jak píše tatik, zapojit jen potřebné, pouze jeden modul paměti RAM, a pokud možno zkusit kvalitní zdroj (pro jistotu). Problémy tohoto typu se týkají většinou desky nebo zdroje.

Obrázek uživatele Lud

Tak jsem to zkusil jen s jednou pamětí a diskem zapnout a stále nic je to stejné 8-) ani si neškrtne vubec to nehne ani s diskem. Někdo mi radil vyměnit baterku na desce protože tahle má jen 2,2V a má mít 3V myslíte, že by to mohlo pomoci? pro uplnost připojím foto kejsu s vnitřnostma. Jediné co zbívá je graf.karta, ale to by snad alespoň deska pípla, ale jediné co funguje jsou větráky...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ta baterka udržuje paměť BIOSu a tedy jeho nastavení.. když je vybitá (nevím co to dělá, když je napůl vybitá) tak se BIOS startuje v základním nastavení, takže i kdyby tam nebyla, tak je to vcelku jedno, počítač najet musí..
bylo by třeba ozkoušet ty komponenty jinde, jinak se budeme jen dohadovat..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.