Nerozpoznán druhý disk (*UZAMČENO*)

Dobrý den,

jeden můj známý má takový problém. Koupil si pevný disk, nějaký Western Digital 400ab 500 GB. Po zapojení do skříně a spuštění počítače se mu tento disk ukáže v BIOSu i ve Správci zařízení ve Windows, ale v Tento počítač kde nic tu nic. Prý šel disk zapojit i extérně ale to se jen ukázala ikona Výměnný disk, který má ve Vlastnostech velikost 0. Nejlepší na tom je to, že na jiném počítači vše fungovalo bez problému a na dalším zase ne. Možná jde jen o triviálnost a stačí něco nastavit, nevím.

Uvítám a děkuji za jakoukoli radu.

Obrázek uživatele TheALuminium

Dobrý den, písmeno tomu disku tedy bylo přiřazeno? Také další věc je, jestli už máte na tom disku vytvořený oddíl. Pokud ne bude potřeba ho vytvořit, pak disku dát písmeno a pak by vše mělo chodit.

Obrázek uživatele Vojtěch Novotný

Písmeno už měl přiřazené, právě v tom BIOSu. Jen v Tento počítač se prostě neukáže... Oddíly se tuším dají tvořit jen při formátování disku, že? Nejzajímavější je to, že na jiném PC to prý jde bez problému (při stejném postupu). Je to záhada.

Obrázek uživatele TheALuminium

Já si tedy nedokážu představit, že by v BIOSu byly písmena jednotek, které přiřazuje Windows :)) který do BIOSu přístup nemá. Ale jinak v podstatě máte pravdu, že pokud vytvoříte nový oddíl, tak je poté potřeba ten oddíl naformátovat. Toto se ale dá dělat i ve Windowsu ve Správě disků ve Správě počítače.

Obrázek uživatele Vojtěch Novotný
[28977] Diky

Asi nic dalšího takhle nevymyslíme. Když budu mít čas tak se na to podívám na vlastní oči, pak možná budu chytřejší. Zatím díky.

Obrázek uživatele TheALuminium

Dobrá, prozatím uzamykám :???:
LOCK