neobvyklé zamrznutí PC

Ahoj, prosim o radu ohledne hardwarove chyby starsim PC.
Po zapnutí vse v normalu. Ovsem po prihlaseni do windows 7 se bud system vubec nezobrazi, nebo zobrazi, ale po chvilce (5-20 min) vsechny operace zamrznou, jako pozadi se zobrazi bíla obrazovka. po chvilce obraz uplne zcerna a k dispozici je pouze kurzor myse, ktery reaguje na pohyb. ovsem jina reakce PC neni. System nekolikanasobne preinstalovan. Diagnostika RAM probehla v poradku. Netusim, v cem je chyba, jstli zdroj, nebo deska. jako grafika se mi to nezda. Prosim o radu a pripadny postup. zitra jeste zkusim zmerit teplotu jadra, ale jelikoz to dela i u uplne chladneho pc, neni pravdepodobny problem s teplotou. dekuji

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, jak máš starý HDD? zkoušel jsi testovat i disk? a jaký máš zdroj.

Obrázek uživatele tuka

predem moc dekuju za odpoved.
ten pc je tchana, takze s nim nemam zkusenosti, je stary asi 4 roky..zadna novinka, ale porad plne dostacujici. nebyly tam ani nikdy Visty, takze disk moc na frak nedostaval a navic vetsina dat se nahrava na externak.
nastesti mam doma nahradni zdroj, tak snad bude dostatecne vykonny, zkusim ho v utery vymenit a system nainstaluju na externak a interni hdd otestuju. myslis, ze by tohle vazne mohl delat zdroj? tenhle pc ma procesor, kterej je urcenej k taktovani a vetsinu casu behal na maximum. ted jsem ho stahnul dolu, ale chyba stejne neprestala...a deska? to by spis asi hazelo modrou smrt, ne?

Obrázek uživatele Michal Čížek

na tomto PC i s OS to běželo teda nějakou dobu normálně? mě se podobně choval systém, když mi odcházel disk, ikdyž je na něm jen systém, může po letech docházet ke ztrátě dat, stačí aby byl někdy natvrdo vypnut a může být problém, záleží na výrobci HDD, jsou držáky a taky pěkný šunty. Na výrobci zdroje také záleží, předpokládám, že PC je pravidelně čištěno a nejsou vyskákané kondíky kolem CPU, pak stojí za to zkusit jinej kvalitní zdroj.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.