Nelze uspat disk (vypnou po nečinnosti)

Zdravím
Po výměně starého HDD za nový tento nejde vypnout po nastavené době nečinnosti (v nastavení napájení). Stránkování ani tempy internetu na něm nemám, naplánovanou úlohu jsem taky nenašel žádnou, defragmentace je zakázaná. Starý disk vypínal normálně po určené době. Jinak vše funguje dobře. Dodám, že je to datový disk, systém je na SSD. Je možné, že se tam nastavilo něco při instalaci? Soubory jsem ze starého překopíroval a jen přidal na jeden oddíl nového disku dvě hry-World of Tanks a Thunder War-ty na starém HDD nebyly, je možné, že to je tím?.
Děkuji

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Takže vyřešeno, DISK VYPÍNÁ.
Je totiž absolutně tichý, než předchozí starý. Kromě počátečního nabootování není slyšet ani při uspání během chodu počítače. Zjistil jsem to jen přiložením ucha na šachtu disků. Dále od bedny to není poznat.
Zmátlo mě totiž, že starý disk, po šáhnutí na něj, měl malou prodlevu než se ukázaly soubory. Nový ji má jen po dlouhé době nečinnosti a to někdy až u podsouboru nebo dokonce v konečné distanci například až při prohlížení fotek.
Uzavřít, díky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To jsi koupil dobrý disk :) WD Green?
Jen doplním s těmi prodlevami, to je věc operačního systému, který si struktury složek ukládá do cache, a v případě sáhnutí na vypnutý disk je dokáže vybavit ještě před rozběhnutím disku...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Blue
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007H1TZ1TU11WD
Fakt není slyšet, v počítači se pohybují jen dva noctua větráky IN/OUTtake a to jen na minimum (potenciometr), a jeden v seasonicu, který se autoregulací sotva točí-PC není na výkon ale na ticho (multimedia). Procesor je pasiv Cooler Master Hyper TX3 EVO. S tou cache mě to napadlo, u starého disku jsem na to nebyl zvyklý.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Možná měl ten starý nějakou omezenou funkčnost (neuměl se vypínat za chodu)....


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.