Nelze provést inicializaci externího HD

Dobrý den, připojila jsem přes USB externí HD (StoreJet 90Gb), počítač nahlásil "nalezen nový HW a připraven k použití" ale v "tento počítač" se disk nezobrazil, ani TotalComander ho nenačetl (na disku jsou zálohová data + funkční Win XP). V HW je disk zobrazen a "toto zařízení pracuje správně a je povoleno" Podle nápovědy ve win jsem spustila "Správu počítače" a "správce disků" - ten disk našel, uvedl do stavu "online" ale nikde se nespustil nápovědou slibovaný "Průvodce inicializací" ani žádné tlačítko nebo příkaz, jak tuto funkci spustit. Naprosto stejný problém je s tímto HD i u notebooku. V BIOSu se HD také nezobrazí, ale pokud je tento disk samotný v notebooku, normálně se z něj spustí systém. Poradíte mi někdo, co s tím? Prosím....Hledala jsem na internetu nějaké řešení, ale asi nedokážu přesně specifikovat dotaz do vyhledávače. 8-)
Děkuju Viki

Obrázek uživatele Dick

Dobrý den. Zeptám se možná blbě. Máte zapojeny všechny kabely od externího hdd? Bývá tam jedno USB na data a jedno USB na napájení, nebo je napájení z externího zdroje. Rozběhne se hdd po připojení kabelů? Cítíte vibrace - že by se roztočil?

Obrázek uživatele Viki5512
[22458] Dick:

Kabel je tam jen jeden (usb) - tedy ne do HD, ale do toho obalu (disk se dá vyměnit) Den předtím problémem jsem v obalu měla jiný HD, z kterého se přenášela data z notebooku do PC a šlo to bez problémů (a bez nastavování). Teď nejde ani jeden - disk se točí, je to slyšet i rukou cítit, kotrolka na obalu svítí.

Obrázek uživatele TheALuminium

Zkuste Start -> ovládací panely -> Nástroje pro správu -> Správa počítače -> zde vyberete Úložiště a tam správa disků. Tam by měl být a pak mu stačí jen přidělit písmenko. Snad tam bude :))

Obrázek uživatele Viki5512
[22460] TheAluminium

:-((( to jsem udělala, písmenko má přidělené ( F) a je online - ale to je taky všechno

Obrázek uživatele Dick

Napadá mě ještě jedna věc. Je na hdd jumper (propojka) ? Kam jí máte danou? Je jako master, slave, nebo select cable. Tedy jestli se jedná o IDE hdd. Pak bych ho zkusil najumprovat na master nebo slave. Pokud se ale jedná o SATA disk, tak je tato moje rada na nic. Tam propojky nejsou.

Jinak jelikož se jedná o externí hdd připojené přes USB, tak v biosu být samozřejmě vidět nemůže.

Obrázek uživatele Viki5512
[22462] Dick:

Jj, propojka tam je - to už jsem taky zkoušela :-(((( nejde ani jako master, ani jako slave, "cable select" jsem nevyzkoušela, neznám, bojím :-)

Obrázek uživatele tatik

A co ovladače? Zkoušela jste?

Obrázek uživatele Dick

Píšete, že Vám tam běhal i jiný disk a teď neběží ani ten. V notebooku se oba rozběhnou. Vzpomeňte si kontrolka na zařízení v době když to fungovalo blikala nebo pouze svítila? Zkuste zařízení připojit k notebooku bez toho aby byl v zařízení hdd. Chová se vše stejně jako při poruše? Disk má písmenko, režim on-line..... Pokud ano, tak není chyba v samotném hdd, ale v zařízení do kterého hdd připojujete. A ještě jedna věc, s tou !!!!!!!!!!!opatrně !!!!!!!!!!!!!!!! Nemohlo se Vám stát, že jste hdd vložila do zařízení opačně? Tedy pokud by opačné vložení bylo možné, ale to spíše ne. A nakonec. Zkoušela jste připojit zařízení i do jiného USB v notebooku?

Obrázek uživatele Viki5512
[22465] tatik

ovladače jsou ok

Obrázek uživatele Viki5512

upřesním: ted nejde ani jeden ze dvou hd pokud jsou připojeny přes ten externí obal, ani v PC, ani v notebooku. V notíku jako interní běží oba správně. Obráceně HD do obalu zastrčit nejde. S tou kontrolkou nevím..myslím, že svítí pořád, i před tím, ale úplně jistá si nejsem. Jiný USB konektor jsem taky zkoušela :-(((((

Obrázek uživatele realphoto

Právě jsem měl ten samý problém. Pouzdro prý nemělo dost šťávy. Pomohlo zapojení do USB základní desky (zezadu) a jinak prý pomůže zapojit u "dvojitého" USB kabelu do PC oba velké konektory.
http://pc-help.cz/viewtopic.php?f=7&t=56306&p=404704#p404704


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.