Nelze nalézt soft na na telefon přes Usb (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den. Potřeboval bych poradit. Jedná se o to, že nemůžu dva telefony spojit přes Usb s počítačem. Před měsícem jsem z důvodu masakrzavirování počítače. jenž posléze skolaboval musel zformátovat disk a znovu nainstalovat Win XP prof. Vše proběhlo v pořádku a počítač šlapal jak měl. Nainstaloval jsem znovu programy a tiskárnu. Flash disk, foťák a svůj telefon jsem pak instaloval přes ten vyhledávač, prostě se to nainstalovalo samo. Teď po třech týdnech přišla řada na další dva telefony, ale ty už nejdou nainstalovat. Naskočí jen nalezen nový hardware, pak SE k800 a pak začne hledat sof. Bohužel ho nenajde a to ani když ho nasměruju na instalační CD. To CD jsem pak instaloval i ručně, bohužel se s telefonem nespojí. Pak jsem zkoušel USB Flash driver (x86), který mám odzkoušený a vždy fungoval. Ten se mi podařilo nainstalovat jen s tím , že mi windows oznámil, že neprošel certifikací u windowsu nebo něco v tom smyslu a že to nebude fungovat jak má. A taky že nefunguje a navíc už ten hardware najde jen když napojím telefon vyplej a držím na něm tlačítko c. Nejvíc mě zaráží to, že můj telefon- SE k810 šlape úplně normálně a ty dva telefony před havárkou jeli bez problémů také. Poradí mi prosím někdo?

A hlavně po mě nechtějte novou instalaci XP, dával jsem ho do kupy 12 hodin před měsícem a to mi stačilo na další rok dopředu. Předem dík za rady

Obrázek uživatele TheALuminium

Dobrý den, zkoušel jste stáhnout nejnovější verzi toho software pro mobil ze stránek výrobce?

Obrázek uživatele Petreff

Nezkoušel, ale ten Usb flash driver je univerzál, kterej funguje na všechny ericssony. Před tou havárkou to přes něj jelo a jelo to i přes ten instalační automat, kterej ty softy vyhledává. Jsem přes PC trochu lama, nebo spíš se teprve učím. Nemohl jsem třeba do něčeho rýpnout a rozštelovat to?

Obrázek uživatele TheALuminium

Jedině co by bylo špatně by asi mohl být driver pro USB, nebo špatná komunikace USB s základní deskou. Zkuste přeinstalovat kompletně drivery k základní desce plus USB drivery.

Obrázek uživatele Petreff

To se lehce řekne, ale hůř udělá. Můžete mi to podrobněji popsat, nebo navést k návodu. V těchto věcech nemám zkušenosti. Díky za ochotu PS: jo lenoch nejsem, hledání jsem zde zkoušel, ale návod nenašel, nebo neumím s tímto vyhledávačem zacházet :-(

Obrázek uživatele TheALuminium

Máte CD k základní desce? Prostě CD s ovladači k PC ?

Obrázek uživatele Petreff

Já koupil počítač z druhé ruky bez ničeho. Pak jsem si do něj sehnal origoš XP, monitor, novou klávesnici, novou myš a rozjel ho podle návodu na internetu. Jestli to tedy není na tom instalačním CD Win XP , tak nemám, ale když na to přijde, tak bych to možná mohl poshánět. Jen nevím, co v té krabici vlastně mám, začínám teprve objevovat, co všechno to vlastně dokáže, prostě takovej samouk.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak to uděláme jednodušeji, stáhněte si program Everest, bude stačit i Home Edition ... třeba na www.stahuj.cz a poté se tam podívejte do Počítač -> Přehled a v okně najděte Základní deska - Název základní desky a ten sem celý zkopírujte.

Obrázek uživatele Petreff

Tak to je dost dobrej prográmek, moc díky.
Tady to máte:
Přehled informací Hodnota
Vlastnosti základní desky
Výrobce Gigabyte Technology Co., Ltd.
Produkt 6VTXE
Verze 1.x
Sériové číslo 00000000

Název základní desky Gigabyte GA-6VTXE (1 ISA, 5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 3 DIMM)

Čipová sada základní desky VIA VT82C694T Apollo Pro133T

Pracovní paměť 256 MB (PC133 SDRAM)

CPU typ Intel Celeron-S, 1000 MHz (10 x 100)

Obrázek uživatele TheALuminium

Jelikož jsem bohužel na stránkách výrobce nenašel jiný než tento ovladač, který je všeobecně pro základní desku http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?Product... tak prosím zkuste aspoň jej, i když to asi nebude mít účinek ...

Obrázek uživatele Petreff

Dík za pomoc, ale situace je teď taková, že teď ten telefon nenajde už vůbec. Pomohla by nová zákl. deska, nebo jsou ještě jiné možnosti? Kdyby šlo o mě, tak se na to vyprdnu, ale ty dva mobily jsou manželky a docela ji to žere, že tam nenacpe písničky a nestáhne z něj fotky. Navíc jsem si půjčil čtečku paměťovek a nenačte to ani tu, takže mi asi nezbyde nic jiného, než ten problém nějakým způsobem vyřešit

Obrázek uživatele TheALuminium

No tak pokud to nenačetlo čtečku tak jsou nejspíše USB v "hardwarovém nebi" zkoušel jste všechny porty?

Obrázek uživatele Petreff

To jsme se asi nepochopili,nenačte jen nová nenainstalovaná zařízení, ty co jsou už nainstalovaná (flashka, myš, tiskárna, můj telefon) ty načte. Jeden port, pomalejší verze je starej, ale další je novej 2.0 stáří asi 3 měsíce. Zkoušel jsem všechny zdířky. Vždycky to jen udělá ty tóny,že se něco napojilo,ale neobjeví se to v bublině.
Pokud se mnou budete mít strpení a dostatek nervů, třeba na to nakonec přijdeme. Jinak začínám přemýšlet o tom, že tu bednu ač nerad asi budu muset svěřit odborníkovi. Každopádně díky za snahu, moc si toho cením

Obrázek uživatele TheALuminium

Není za co od toho tu jsme ... doopravdy řešením by bylo to nahrávat přímo na paměťovou kartu mobilu přes čtečku paměťových karet, nebo pak dále pokud mobily mají bluetooth tak přes něj do PC pomocí Bluetooth zařízení, ale je to vcelku pomalé. Nevím proč ty kabely nechodí, ale pokud můžete ještě zálohovat PC zkusil bych reinstalaci plus resetování BIOSu. I když tohle nerad dávám jako radu.

Obrázek uživatele Petreff

Podařilo se mi najít instalační CD k tomu USB 2.0 a přeinstaloval ten driver. Telefon už to teď najde a dokonce jsem ho našel i v ovládacích panelech popd správcem zařízení, ale byl před ním žlutý otazník. Najel jsem na ten ovladač a odinstaloval, bohužel nová instalace proběhla stejně, žlutý otazník a soft nenalezen. Klikl jsem na podrobnosti o souborech ovladače a ten mi napsal toto: nejsou vyžadovány ani načteny žádné ovladače tohoto zařízení.
S tou přeinstalací se mi vážně moc nechce a beru to jako poslední možnost. Jak jsem psal už na začátku trvalo mi to naposled dost dlouhou dobu a bohužel nemám teď tolik času se do toho znovu pouštět.Reinstalovat znamená zformátovat disk a nahrát znovu XP jestli to dobře chápu.

Obrázek uživatele TheALuminium

Dobrá, takže přeinstalace USB driveru nepomohla? Tak mě už moc doopravdy nenapadá co s tím .... jedině si stáhnout nějaký driver přímo pro ten mobil ze stránek výrobce. Snad poradí někdo jiný, omlouvám se, ale bohužel už mě toho moc nenapadá ...

Obrázek uživatele Honza

Zdravím,
mě by zajímalo, jaký používáte program pro komunikaci pc s mobilem mobiledit? nebo jen připojujete mobil k pc?

Obrázek uživatele Petreff

Originál soft pro ericssony je pc-suite, ale já ho nepoužívám, protože sebou stahuje moc programů, které jsou na prd, ale zkoušel jsem instalovat i tento a telefon to nenašlo, takže jsem to smázl. Jinak se připojuji přes ty drivery, co se stahují automaticky, v podstatě mi naskočí ve složce můj počítač dva nové disky G a H a přes ty pracuji s mobilem.

PS: začínám pomalu zálohovat PC a asi se tedy pustím do nové instalace XP, ale vůbec se mi do toho nechce. Věřím, že musí existovat nějakej způsob, jak je tam narvat, jen přijít na to, co se vlastně stalo, nebo kde je chyba. The alluminium ještě jednou dík :lol:

Ještě jsem editoval poslední příspěvek na první stránce, tak třeba z toho budete trochu chytřejší
Fotka je po instalaci original driveru z instalačního CD- navedl jsem vyhledávač přímo na ten soubor

Obrázek uživatele Petreff

Problém téměř vyřešen- reinstalace pomohla až na jeden telefon,ale ten jde stejně na prodej,takže to můžete uzamknot. DÍKY