Nejde spustit notebook

Ahoj, můj notebook HP 550 se nedá zapnout. Po zapnutí začne svítit a hucet normálně je tichý , větrák se točí , blikaji kontrolky. Monitor se nerozsviti a v místě kde je reprak se začne hrozne zahrivat ze tam ani prst neudrzim. Prosím pomoc. Mam tam zápisky do skoly. Do servisu s 5 let starým notebookem nechci :( .

Obrázek uživatele kiko261

No s týmto asi do servisu budeš musieť ísť keby to bol stolný pc tak nič nepoviem tam len odokryješ bočnicu a skontroluješ či je všetko OK.
Nepadol ti ten NB na zem alebo tak ? Vyzerá to že je poškodený chladiaci systém.

Ja by som s tým išiel do servisu kde by som si nechal skontrolovať či nieje zvnútra zanesený prachom a to je asi aj tvoj problém prečo ti ten NTB nejde a ak by teda to "prefúkanie" nepomohlo tak už len vybrať HDD z notebooku prekopírovať si veci do iného PC/NTB alebo si už rovno kúpiť nový.

-Takže vidím to na zanesený notebook prachom...
Ja moc notebooky nemusím ale počkaj si ešte radšej na vyjadrenie T. Bohuňka ten je tu vo svojom živle. Každopádne ti to vyčistenie NTB neuškodí a vo vačšine servisov toto "prefúkanie" nestojí viac ako 300kč...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tohle spíš než na chlazení vypadá na smrt. Respektive, že asi nenajede ani BIOS, který by řídil napětí procesoru, chlazení, atd, takže se to ohřeje, jako kdyby to bylo v plné zátěži. Notebook se patrně ani neinicializuje, takže je dost možná třeba prasklá deska, nebo něco odešlo. To doma určitě neopravíš. Ovšem můžeš vyndat HDD a připojit jej do počítače, pokud je to klasický SATA disk. Jinak budeš potřebovat nějaké redukce. To by ti v servisu za poplatek (1000+) udělali - o data jsi nejspíš nepřišel, ale spíš notebook je mrtvý. :(


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.