Nefunkční počítač

Dobrý den chtěl bych se zeptat mám notebook Acer Aspire 5742g a mám s ním problém. Po zapnutí se zobrazí logo výrobce a počítač se restartuje. Nevím, jestli by to mohl způsobovat hdd, protože po vyjmutí se nerastartuje.

Předem děkuji za odpověď.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, restart nastane hned u loga, nebo po zhasnutí loga? Pokud po zhasnutí, může být opravdu vadný disk se systémem, jak to začalo? Začlo to dělat ze dne na den, po nějaké instalaci, nebo aktualizaci, nebo po nějaké jiné čiinosti?

Obrázek uživatele digilukas

Dobrý den restart nastane u loga. Začalo to před měsícem windows = modrá obrazovka nešlo nijak obnovit ani opravit = reinstalace os + zformátování hdd
strášně dlouho se windows instaloval po instalaci ukrutně pomalý, ale až do teď funkční = napadá mě jen hdd

Obrázek uživatele Michal Čížek

ano to bude nejspíš diskem, vytáhni disk z NTB, vlož ho jako další disk do již funkčního stolního PC, pak stáhni HD Tune trial 5 www.hdtune.com/files/hdtunepro_500_trial.exe nastav vlevo nahoře disk z NTB a jdi na záložku HEALTH, udělej screen ten nám řekne základní údaje jak na tom je.

Obrázek uživatele digilukas

Dobrý den objednal jsem si radši nový hdd tak doufám, že to tím bude

Obrázek uživatele Michal Čížek

disk se nikdy neztratí, ale s největší pravděpodobností to bude diskem, chtělo by to nechat také NTB vyčistit, je možné, že se přehříval a veškeré teplo pak proudí i kolem disku. Ten screen klidně udělej at víme, jestli hodnoty odpovídají závadě disku.

Obrázek uživatele digilukas

Díky za pomoc ale screen udělat nemohu protože mám jen notebooky a stolní pc má disky pouze ide ne sata


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.