Nefunkční LCD na notebooku (*VYŘEŠENO*)

Zdravim HWmachry, NB- Fujitsu Siemens AMILO La1703. Po spuštění se rozsvítí LCD do bíla, ale nezobrazuje nic. Fn-klávesama jde měnit intenzitu jasu, jinak LCD furt bílé. Externí výstup VGA je plně funkční. Je šance zjistit příčinu? Stalo se to po spuštění NB, do vypnutí běžel normálně.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

může být poškozen datový kabel displaye..

NTB jsi restartoval? jakým způsobem byl vypnut?

bohužel ten poškozený kabel asi jinak než servisem neodhalíš a jinou příčinu asi také ne..

Obrázek uživatele Michal Čížek

Dík, dnes jsem sehnal na pučení stejnej NTB a je to na MB, takže kopr. :-(

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jo jinak byl vypnutej legálně? ale vzpomínám si že než se vypnul úplně tak jsem z něj vytáhl nap šnůru.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

co myslíš tím "je to na MB"??? takže si ho dal do servisu a řekli ti poškozená základní deska? to řikaj skoro furt ale dalo by se tomu věřit, možná nějaký zkrat tím odpojením..

Obrázek uživatele Michal Čížek

Myslím tím základní desku, propojovací kabel a samotné LCD jsem vrazil do toho pučeného NTB a funguje. Když zapojim pujčený LCD i s kabelem do mého NTB také nejde, takže tady už nic asi nevyřešíme. Náhodou byl kámoš svolnej, jinak bych hnal zjistit závadu do servisu. Dík za snahu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no pokud funguje výstup, tak grafice nic není, spíš nějakému zprostředkovávajícímu čipu.. ale nedávám příliš šancí té desce, viděl bych to na něco softwarového, leda by to samovolné hardwarové poškození musla být jen náhoda, nesouvisející s předešlými akcemi, ale bohužel víc ti pomoct nemohu..

Obrázek uživatele Michal Čížek

Softwarového to také nebude, dal jsem tam i jinej disk a na externim monitoru nainstaloval předchvílí nové XP, páč jsem právě zjistil, že i HDD je poškozenej, sice naběhne na něm systém, ale zachvíli zkolabuje. On ten kopanec musel být asi větší, ale ted jede normálně na čisté instalaci, jen to LCD je mrkev :-(

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ale díky za snahu, tu cením, díky moc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

škoda no..

kopanec? jsem nějak přehlédl.. to by pak mechanické/hardwarové poškození vysvětllovalo..