Nefunkční CD-rom

Mám notebook HP Pavilion a nejde mi otevřít cdrom. V Tento počítač není ani ikonka CDromky. Jde otevřít jen během zapínání počítače, třeba po restartu, ale když načte windows, tak vůbec nereaguje, jako kdyby neexistovala. Přestala fungovat z ničeho nic, nejsem si vědom, že bych něco v notebooku měnil nebo dělal. Nevítě někdo, kde může být závada a jak ji případně řešit? Předem děkuji za všechny odpovědi

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkontrolovat zapojení mechaniky, zkusit ji v jiném počítači.. nejsíš bude problém v ní..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

mám ale notebook, takže ji nemůžu odpojit a vyzkoušet jinde. Snad se najde nějaké řešení

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

i notebook, pokud není v záruce se dá vcelku snadno rozebrat, mechaniku snadno vyndat a dát do jiného..

můžeš ji zkusit ještě v nouzovém režimu, případně do ní dej bootovatelné CD, v BIOSu nastav boot z CD mechaniky a rstartuj, jstli BIOS, nezávislý na OS bude spolupracovat a načte daný program.. nebo ještě předtím koukni, jestli ji BIOS vůbec vidí v připojených zařízeních..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

rozebírat ho nechci a stejně bych to neměl kde vyzkoušet.

nevím jak to mám udělat, podle toho co píšeš, ale cd mechanika jde otevřít hned po zapnutí pc až do načtení systému windows, pak už ji otevřít nejde. kdyby byla nějak zkažená, tak by se neotevřela vůbec, ne?

Obrázek uživatele Michal Čížek

zkus bod obnovy v čase, kdy ještě fungovala normálně, ale nejdřív mrkni do toho BIOSu jestli je vůbec identifikována.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

a muzes mi prosim poradit jak na to, nejsem az tak v tom dobrý. co si vzpomínám, tak myslím, že na stolním počítači se bios spouštěl přes tlačítko Delete. :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

na NTB by to mělo být stjené, ale záleží na konkrétním modelu.. bývá to jedna z F* kláves, F2 nebo F12.. zkus a uvidíš..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tak do BIOSu se už dokážu dostat, ale jak zjistit jestli CDromka identifikovana?? jinak si myslím, že bude, když normálně jde otevřít ještě načtením systému windows.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

otevřít a fungovat je rozdíl.. otevírání řídí jeden čipek a elektromotor.. funkci řídí složitá elektronika..

když ovevřeš BIOS, obvykle hned na první straně je výpis sata kanálů a připojených disků a mechanik v nich.. takže tam hledej něco jako Sony, hl-dt-st, dvd, cd, prostě detekuj mechaniku.. pokud budou dvě zařízení a první bude hdd něco, tak to druhý asi mechanika.. na kasrtě boot v boot device prioritiy second device by měo jít nastavit právě toto CD zařízení také..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

jo, ale proč by šla otevřít jenom předtím než načte windows.. celou dobu, co jsem teď byl v Biosu šla otevírat, ale pak až zase načetl systém, tak otevřít nejde. V tom biosu se nevyznám.. zítra přeinstaluju asi celý windows, to je podle mě jediné řešení a pokud to nepomůže, tak nevím, akorát je špatné, že musím všechno zase zálohovat a pak znova všechno instalovat :-o


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.