Nefunguje switch na zakladni desce MSI P35 Platinum Combo

Ahoj. Mam zakladni desku MSI P35 Platinum Combo
http://zbozi.cz/?sId=11PWRCm4o-OP&q=msi+p35+platinum+combo&sug=1, je to hybridni deska, takze se tam muzou dat pameti DDR2, nebo DDR3, krome slotu pro ramky jsou tam jeste 2 sloty pro switche, ktere rozlisuji, jestli jsou na desce pameti DDR2, nebo DDR3. Mam ted v kompu 2x1 Gb Ram a zapojenej 1 switch a kdyz jsem si koupil dalsi 2x1 Gb Ram, nefungovalo to, protoze ten druhej switch nefunguje.

V obchode mi rekli, ze samotnej switch do reklamace nevemou, ale jenom se zakladni deskou, coz je zbytecne, protoze deska je v poradku.
Nevedeli byste prosim vas nekdo, kde se da sehnat ten switch? Nikde jsem to jeste nenasel, je prece zbytecne rozebirat celej komp kvuli jednomu switchi!

A jeste, kdyz mi treba vymeni zakladni desku, budu moci pouzit svoji koupenou kopii Windows Vista x64 bit na novou desku, nebo se to instaluje jenom na jednu desku?

Diky moc za rady.

Obrázek uživatele TheALuminium

Doufám, že myslíme oba to samé. Tedy switch jako malou propojovací "sponku". Takovou jako je na IDE HDD. Chtěl jsem zrovna napsat, že taková věc se dá koupit snad kdekoliv, ale bohužel na mých oblíbených e-shopech jsem jí v nabídce nenašel. Zkuste se poptat v PC obchodech ve Vašem okolí. Jinak podle mě pokud chcete použít všechny 4 sloty, tak by to jít nemělo, alespoň z mých zkušeností. Buďto využíváte jedny moduly, nebo druhé. Co se týče OS, tak zde záleží na licenci kterou máte.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

další 2x1GB? no já nevim, ještě jsem neměl tu čest, ale pokud máš DDR2 a DDR3, tak nevím, jak si dos lotů pro DDR3 dostal DDR2.. každopádně jak říká Al , buť to, nebo to..
co se switche týče, takovou věc snad seženeš všude, v PC obchodě maj určitě nějakej starej vrak PC, kterej je switchů plnej, nebo někde na skládce najdeš starej komp se switchema, případně kamarád..
winsdowsy by jít měly, jelikož s těma druhejma se již k netu nepřipojíš.. nevím ale.. mám XP a tam to jde.. systém z mého CD byl instalován hned na 3 desky a zatím vše ok..

Obrázek uživatele wersai

2TheALuminium: jo, to je presne ono, vypada to jako takova "sponka", a ma tvar ramky, jenomze je o neco hubenejsi, nez ramka. Na ty desce jsou prave 4 sloty pro pameti DDR2 a 2 sloty pro DDR3, a ten switch (v manualu se pise Turbo card) je tam proto, aby rozlisoval, jestli jsou v kompu pameti DDR2, nebo DDR3.

2TOBiAS: prave, jak pisu vyse, jsou tam ruzne sloty pro DDR2 a DDR3, takze to nekombinuju. V manualu se pise, ze tam muzu dat prave 4 kusy DDR2 pameti RAM, to znamena bud treba 1Gbx4ks, nebo 4 Dvougigabytovych ramky, to je nejvic, 8 GB dohromady. Pujde mi switch z jineho modelu desky MSI, nez ktery mam?
To je hezky, ted jsem zjistil, ze mam Windows Vista Home Premium, OEM Software, takze to nemuzu instalovat na jinou desku.

Diky za odpovedi.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hej, tak to vidim prvně.. no a kam se to dává?
tak to my (předpokládám) jsme mysleli takovou tu "malinkatou" sponku (asi 4mm), toto opravdu ne, to se snad ani nedá nazvat switch..
jsi si jistý, že dáváš ramky a "switch" do správných slotů?
když dáš samostaně ten novej pár ramek, funguje to?, když rozdělíš dualchannely aby nebyly dualchannely, funguje to? fungujeto při 3 zaplněných slotech? vyzkoušej co nejvíc kombinací..

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak to teda koukám :)) tohle vypadá úplně jako operační paměť. Akorát oboustranná? No rozhodně to není ten switch, který jsem myslel já, ale ten co popisuje TOBiAS. Kam by se podle Vás měl tento "switch" zapojovat?

Obrázek uživatele tatik

Mám obavy, že DDR II a DDR III současně nerozchodíte.
Další problém by teoreticky mohl být s podporou RAM výrobcem desky. Přikláním se však k tomu, co jsem napsal v 1. větě.

Obrázek uživatele Honza

S těma sponkama jsem se setkal minulej tejden na desce od msi, bez těch sponek to podle jedné firmy mělo jít, já to tedy nerozchodil, musel jsem mít obě, tušim, že jedna se dávalo do slotu dva a druhá do 4...

Obrázek uživatele wersai

Dohromady tahle deska ma 6 slotu (viz. obrazek). Ja to mam zapojene v single channel: 2x1Gb DDR2 RAM mam zapojeny do prvnich dvou zelenych slotu a ten switch je v tom tretim - modrym slotu.
Zkousel jsem to zapojit i v dual channelu, ale to nejde, protoze prave ten druhy switch nefunguje.
V dualu by to bylo tak, ze bych zapojil jednu RAM do prvniho (zeleneho) slotu, druhou do ctvrteho (oranzoveho) slotu a switche bych dal do modreho a ruzoveho slotu.
Nebo jednu RAM do druheho (zeleneho) slotu, druhou do pateho (oranzoveho), switche jako v prvnim pripade (modry a ruzovy slot) - vlastne v obou pripadech switche zustavaji na miste a meni se jen poradi RAMek z 1-4 na 2-5.
Doufam, ze jsem to nezamotal, psal jsem podle manualu :))

DDR3 se davaji misto tech switchu (3. slot - modry a 6. slot - ruzovy), a switche se davaji misto DDR2 ramek - do druheho (zeleneho) a pateho (oranzoveho).

A kdyz chci zapojit 4x1Gb RAM, potrebuju mit funkcni oba ty switche.

TOBiAS: zkousel jsem ruzne kombinace zapojeni, ty novy RAMky funguji, nefunguje druhy switch.
TheALuminium: ten switch je oboustranny, zapojuje se tou stranou do prislusneho slotu, v zavislosti o jaky druh RAM se jedna DDR2/DDR3.
tatik: DDR2 a DDR3 RAM opravdu nekombinuju :))
Honza: jo, bez tech switchu to bohuzel opravdu nefunguje

Myslite, ze v nejakych e-shopech, kde se prodava tahle deska by mi mohli prodat ten samotnej switch, kdyz treba nekdo tuhle desku daval do reklamace a zustali jim tym switche? Protoze, kdyz deska funguje dobre a davat ji do reklamace jenom proto, ze nefunguje switch mi prijde absurdni, navic prijdu o Visty, protoze mam OEM verzi.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

aaaa.. tím se ale dostáváme k rozuzlení..
tkže když zapopíš 2x1GB a dáš jeden switch, fakčí, když místo něj dáž druhý switch, tak nefaktčí.. takže problém je ve switchi - to jsi nám ale původně neřekl..
no, nevím, zkus diskuzní fóra eshopů u danýho produktu, ale pochybuju :( možná zkus ještě aukro..
spíš to ale vidim na reklamaci..

Obrázek uživatele Honza

Zkus požádat tam, kde jsi to kupoval, co by poradili....

To Tobias-Problém je sice ve switchi, ale v tom, že musí být oba zároveň funkční...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

k tomu se chci dostat nepostřehl jsem, dza je jeden switch nefunkční sám o sobě, nebo nefungují jen oba najednou..

Edit by Honza:Příspěvek, který je hned nad tvým se prostě necituje, píšu ti to naposled, jinak fakt přejdu k jinému řešení, protože tohle už beru jako ignoraci!

Obrázek uživatele Honza

A odpověď na tvou otázku jsem napsal já i autor, prostě to jen s jednim nepůjde, stačilo jen číst!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ok, tak promiň že cituji, už se to nestane,,
asi si nerozumíme, já io koze ty o voze, je mi jasný, že nepujdou 4 ramky s jednim switchem, ale nikde jsem tu nepostřehl, zda bylo řečeno, zda jsou funkční oba switche, tj když dá 2 ramky, tak budou fubngovat ajk s tim switchem, tak s druhym a pouze společně switche nepracují, nebo je jeden z nich poškozen!
stejně ale asi jiné řešení než reklamace problém nevyřeší.
omlouvám se, pokud tu již odpověď je a já ji nenašel i po druhém přečtení.

Obrázek uživatele wersai

2TOBiAS: ten druhy switch je nefunkcni sam o sobe, s tim prvnim je vse OK. Ptal jsem se ruzne na forech na ten switch i v e-shopech, ale nikde ho nemaji, takze asi bude reklamace.

A jeste dalsi vec,
Nevite, jestli se mi pujde pripojit k internetu s vymenenou deskou (po reklamaci) a aktivovanym OS. (Mam OEM licenci a ta se vaze k zakladni desce, takze se muze nainstalovat jen na jednu desku, ale v pripade reklamace desky pry aktivuji licenci a instaluje se na novou desku) - aby mi nemusel technik z UPC znovu instalovat internet? Pripadne, kdybych sehnal jiny PC po dobu reklamace, budu ho moci pripojit k internetu? Vim, ze se internet vaze na urcity OS, treby Visty, ale jestli taky na urcity pocitac?

No, a kdyby to neslo a nepouzival bych internet mesic kvuli reklamaci PC, stejne za nej budu muset platit?

Diky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to je to co sem chtěl vědět..
pokud ti to vyměněj za stejnou desku, jakože myslim že jo, tak ti vše pude stejně vpohodě, nebudeš muset přeinstalovávat systém, nic..
ale není to jisté

Obrázek uživatele tatik

Rozdělme Váš problém na 2 části
1. OEM licence
2. internet
OEM licence nijak neovlivňuje internet, stejně jako OS
1. OEM licence - licence windows se vztahuje zpravidla k nějakému HW. Byly doby, kdy se OEM verze vztahovala i k myši. To znamená, že vymění-li Vám v reklamaci prodejce desku, OEM verzi nainstalujete a bude fungovat. Problém by mohl být při prokazování legality Windows. K legálnosti Windows (dle Microsoftu) nepostačuje jen originální CD. Potřebujete také Product key a doklad o nabytí, zpravidla daňový doklad. U OEM verze máte máte i zmíňku o tom,k čemu se vztahuje. Doklad o reklamaci si schovejte.
2. internet - problém UPC je ve sledování Mac adresy. K tomu by asi dal fundované vysvětlení TheAluminium. Přečtěte si článek http://www.pcporadenstvi.cz/nastaveni-bezdratove-site-wifi-ovislink
Pokud přeinstalujete windows, budete muset nastavit i připojení k internetu. Pokud nebudete používat internet, budete muset platit (pokud neplatíte za přenesená data). Dát výpověď a zase podepsat smlouvu je celkempracné. Možná se domluvíte s poskytovatelem, jestli je to nějaký kamarád.

Obrázek uživatele wersai

Ja myslel, ze tu licenci mi obnovi telefonicky na novou desku, tak k cemu potrebuju danovy doklad a Product key?
Kdybych sehnal nejaky PC na mesic, bude mi na nem fungovat internet? Thx


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.